Onze grootste angst in de auto: er gaat ineens een lampje branden… Ook al is het een opluchting dat het alleen maar gaat om een lege tank, kan dit toch nog een beetje voor paniek zorgen. Kom ik wel thuis? Gelukkig kun je zelfs op een ‘lege tank’ nog best wel eventjes doorrijden, wij vertellen je hoelang.

@pinterest
@pinterest

Zorg jij er ook altijd voor dat je gaat tanken dagen voordat het lampje voor een lege tank begint te branden? We feel you. Ook wij willen het liefst al bij een halfvolle tank alweer naar het tankstation rijden. Gelukkig hoef je niet in paniek te raken als het lampje toch een keer begint te branden, je kunt nog een heel stukje doorrijden.

Reservetank

Wanneer je lampje gaat branden, rijd je verder op de ‘reservetank’. Dit is niet een aparte tank die op het laatste moment wordt gebruikt, zoals sommige mensen denken, maar is eigenlijk gewoon de brandstof die op dat moment nog in de tank zit. Op deze brandstof kun je nog gemiddeld 60 km doorrijden, hoeveel kilometers dit precies zijn, verschilt per merk. In een Volvo, Ford of Lexus kun je nog de meeste kilometers maken, op de voet gevolgd door Volkswagen en BMW.

@MANMAN
@MANMAN

Type auto

Naast dat het per merk auto verschilt hoe ver een auto nog door kan rijden, verschilt het ook nog per type auto. Je kunt ervan uit gaan dat je met een grote auto verder komt dan met een klein bakkie, maar hier zit nogal wat verschil in. Met een Volkswagen Passat rijdt je nog de meeste kilometers door, maar liefst 120. Helaas kun je niet altijd blind staren op deze kilometers. Ons advies is dus: tank op tijd, voordat het lampje gaat branden.

Lees ook: Waarom zingen in de auto juist goed is voor je rijgedrag