Breng jij heel wat uurtjes door in de auto en probeer jij ook altijd alle duffe files net even iets leuker te maken door keihard mee te zingen met de radio? Top, dan is dit speciaal voor jullie, want uit onderzoek blijkt dat zingen in de auto hartstikke goed is voor je is. En niet alleen voor je gezondheid en gemoedstoestand, maar ook je rijgedrag.

zingen auto rijgedrag FEM FEM

Karaoke in de auto

Muziek kan stress verminderen, pijn verlichten, het verhoogt je productiviteit én het maakt je (vooral ’s ochtends) een stuk alerter. Je bent gelukkiger en dit komt door de endorfine die vrij wordt gelaten in het lichaam. En niet alleen dat. Ook wordt er oxytocine vrijgelaten, een hormoon wat stress niveaus vermindert.

Keihard mee blèren met de radio zorgt er ook nog eens voor dat er cortisol wordt geproduceerd wat zorgt voor een versterkte immuunsysteem. Uit studies van Harvard én Yale blijkt zelfs dat mensen die vaker hardop zingen, langer leven. “Er is geen andere stimulus op aarde die tegelijkertijd onze hersenen op dezelfde manier bezighoudt als muziek”, aldus Brian Harris, gecertificeerd neurologische muziektherapeut aan Harvard.

Kortom, volgende keer vast in de file? You know what to do. Ook leuk om te kijken: de Carpool Karaoke mini-serie van James Cordon. In deze swingende Youtube-serie ontvangt presentator en comedian James Cordon internationale sterren die samen met hem nummers gaan zingen van de desbetreffende artiest. Humor, lol en een hele hoop zangkunsten! You won’t be disappointed.. 

Waar muziek allemaal wel niet goed voor is: ga los op deze epische work-out van The Greatest Showman!