Een grote villa, een paar prachtige auto’s voor de deur en behoorlijk wat nullen op je rekening, wie wilt dat nou niet? Voor veel van ons is dat een droom, maar voor deze vijf dames is dit toch echt de werkelijkheid, en sommige van hen hebben daar dan ook hard voor gewerkt. Dit is de top 5 rijkste vrouwen ter wereld! Work work work, ladies!

@hustlersmovie
@hustlersmovie

Yang Huiyan: $ 28.5 miljard

Yan Huiyan is een bekende vrouwelijke Chinese miljardair. In 2007 bracht haar vader het bouwbedrijf; Country Golden Gardens, naar de beurs. Daar werd maar 30% van de aandelen verkocht, hierdoor schonk hij 70% van het bedrijf aan zijn dochter. De teller stond toen al op 1,6 miljard dollar, maar door de inbreng van Yan, werd het bedrijf binnen no time een flinke uitschieter! Hierdoor heeft Huiyan, zich al flink genesteld binnen het vrouwelijke miljardairs clubje. Well done girl!

Jacqueline Mars: $ 31.3 miljard

Wij houdt er nou niet van een lekker stukje chocola? Ja, Jacqueline Mars maakt jouw chocolade droom wel degelijk waarheid. Het was haar opa Frank C Mars, die het bekende bedrijf oprichtte. Vervolgens nam haar vader het over en toen was het de beurt aan Jacqueline. In 2000 is er voor de naam Milky Way gekozen, maar dat mag de pret niet drukken. Ook Jacqueline verdient miljarden en behoort daarom ook, tot de top 5 rijkste vrouwen ter wereld.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ccapybara (@ccapybara)

Alice Walton: € 64.5 miljard

Ook deze chick heeft flink wat nullen op haar rekening staan. Dit komt door de Amerikaanse winkel keten Walmart, die is opgericht door haar overgroot vader Sam Walton. Alice bezit, samen met haar broers, 11.000 winkelketens door heel de verenigde Staten. Walton heeft flink veel geld verdient en dat schuift ze niet onder stoelen of banken. Ze heeft namelijk een behoorlijke kunstcollectie in haar bezit. Door al haar verdiensten kan dat extra schilderijtje er nog wel bij!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Team LFG (@team_lfg_)

Françoise Bettencourt Meyers: $ 66.3 miljard

Je kan deze vrouwelijke miljardair ook wel kennen door het bekende cosmetica bedrijf: L’Oréal. Dit bedrijf erfde ze in 2017 van haar opa. Tijdelijk was ze de rijkste vrouw ter wereld, maar helaas is deze koningin van haar troon gestoten. Wel schonk ze een bedrag van: 226 miljoen dollar voor renovatie kosten aan de Notre Dam, die gedeeltelijk afbrandde in 2019. Ook zet ze zich in voor de verstandhouding tussen het Jodendom en Christendom, dit doet ze omdat ze zelf is bekeerd tot het Jodendom. Haar leven is niet altijd een sprookje geweest, maar nu mag Meyers toch echt niet meer klagen!

MacKenzie Scott: $ 59 miljard

Last but not least: onze hekkensluiter MacKenzie Bezos oftewel MacKenzie Scott. Je kan haar onder andere kennen als romanschrijver, maar vooral als de ex-vrouw van Amazon eigenaar Jeff Bezos. In 2018 ondertekende de twee hun echtscheidingspapieren, waardoor Scott 4% van het aandelenpakket te pakken kreeg. Hoeveel nullen MacKenzie precies op haar bankrekening heeft staan is niet met enige zekerheid te zeggen, maar dat ze een plek in deze top 5 verdient, is wel degelijk duidelijk! Wel heeft ze belooft een deel van haar opbrengst aan goede doelen te doneren, laten we hopen dat ze dat dan ook echt gaat doen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TODAY (@todayshow)

Lees ook: Rijker dan je leeftijdsgenoten? Dit is het vermogen per generatie Nederlanders