Het is vrijdagavond 17:30, je bent nét klaar op het kantoor, en moet als de wiedeweerga naar huis om je op te frissen, een outfit uit te zoeken en je haar te doen. Je Tinderdate staat namelijk om 7 uur op de stoep en je hebt beloofd om hem te verassen met een enigszins romantisch dineetje. Help! Niet heel handig. Je hebt namelijk gewoon geen tijd om een runderstoof én créme brûlée op tafel te zette, in, WHAT, 50 minuten!

Geen zorgen: je hoeft niet de Master Chef uit te hangen die je eigenlijk helemaal niet bent. En je hoeft ook nog niet de UberEats app te openen. Er bestaat namelijk iets als gemakkelijke romantische maaltijden die lekker zijn én er goed uitzien. Dit weten wij omdat we het internet voor je hebben afgestruind, zodat jij dat niet zelf meer hoeft te doen (scheelt jou weer tijd, die je niet hebt).

Dus, haal 3 keer diep adem, neem een shot Tequila en kies en overheerlijk receptje uit onderstaande lijst. Als je hier geen indruk mee maakt op je date, dan weten wij het ook niet meer. Liefde gaat nu eenmaal door de maag.

1.  Pittige kip met Harissa en ovengroenten

Knal de groenten in de oven, maak ondertussen het sausje en gril de kip. Dit maaltje is *chef’s kiss*. Heb je ook nog genoeg tijd over om een toetje te maken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door goop (@goop)

2. Falafel burger met pittige tahini dressing

Je kunt natuurlijk de falafel zelf maken, maar je kunt ze (stiekem) ook gewoon bij de biowinkel kopen. Bijna net zo lekker.

3. Vega pasta ragùt

Omdat dit receptje vega is hoeft het niet uren op het vuur te pruttelen. Win! In plaats van gehakt gebruik je namelijk Portobello’s.

4. Zalm met pesto en ovengroenten

Wederom een eenvoudig receptje die je zo de oven in knalt. Dit gerechtje is niet te zwaar, wat ideaal is voor wanneer je geen zin hebt in de welbekende after dinner dip.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door goop (@goop)

5. Auberginecurry met bloemkoolrijst

Curry is always a good idea! En zeker als er aubergine in zit. *insert emoji*


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door allerhande (@allerhande)

6. Couscous met muntpesto

Een groen receptje (safe the turtles!) voor alle dierenvrienden. Deze couscous salade is volledig plantaardig en staat op tafel binnen no time. Nu heb je al helemaal geen excuses meer om je bestelapp te openen.

7. Affogato

Natuurlijk mag een toetje niet ontbreken, en een ‘Affogato’ maak je sneller dan dat je het woord zelf kunt uitspreken. Wat heb je nodig? Een bolletje van het beste vanille-ijs dat je maar kunt vinden en een shotje espresso. Saluti!

Lees ook: 6 comfort food recepten die binnenblijven een stuk leuker maken