We hebben allemaal weleens te maken met dagen waarop alles even lijkt tegen te zitten. Op zulke momenten is het vaak lastig om jezelf weer op te pakken en beland je al gauw in een negatieve spiraal. Wanneer je last hebt van een rotdag, kun jij jezelf met behulp van de volgende tips weer oppakken.

rotdag FEM FEM

Vraag jezelf af wat er wel en niet toe doet

Soms is het goed om te kijken hoe jij je leven leeft, zodat je weet op welke punten je leven verbeterd kan worden. Kijk naar de dingen, mensen en processen die er niet langer meer toe doen en probeer jezelf hiervan te ontdoen. Focus je op de dingen die er wel toe doen.

Bedenk wat je echt wil in het leven

Vraag jezelf eens af wat je echt wil in het leven. Werk aan het leven dat je iedere dag wilt leven. Schrijf dit voor jezelf op en herinner jezelf er iedere dag aan, zodat je onthoud welk doel je voor ogen hebt.

Lees iets dat je inspireert

Soms is het goed om jezelf te laten inspireren. Leg je telefoon even weg en vervang social media voor iets wat de moeite waard is. Zoek een podcast die je laat lachen, pak er een goed boek bij, blader door een tijdschrift of maak een lange wandeling.

Maak je hoofd leeg en geef jezelf de tijd

Neem even wat tijd voor jezelf en observeer je negatieve gedachtes. Ga naar waar ze vandaan komen en bedenk hoe je er een oplossing voor kunt verzinnen. En vergeet niet, ook dit gevoel gaat weer voorbij. Uiteindelijk valt alles weer op z’n plek, maar het heeft alleen wat tijd nodig.

Wil je positiever in het leven staan? Zo doe je dat.