Samen met een vriendin heb je afgesproken om ergens wat te drinken. Wat zul je eens gaan drinken, die latte macchiato’s elke keer komen een beetje je neus uit. Hoe leuk is het om met twee heerlijke, roze drankjes voor je te zitten? Deze roze latte macchiato is eigenlijk te mooi om waar te zijn (en om op te drinken).

beetroot-roze-latte-macchiato-femfem

Mooi roze én gezond

Van roze, koffie en gezonde dingen die mooi én lekker zijn worden we blij. Kortom; deze roze latte macchiato wordt ons nieuwe favoriete drankje. Op kantoor vond iemand het drankje op Fristi lijken, moet ik haar gelijk in geven, maar de smaak is toch echt anders. Het drankje wordt ook wel de beetroot latte genoemd, omdat het, jawel, van rode bieten is gemaakt. Dit klinkt misschien iets minder lekker dan het eruit ziet, maar net als deze roze bietenspread is het verrassend lekker! Toevallig weten we dat je dit fancy roze drankje bij Munch FitFood To Go kunt halen. En voor het geval deze winkel te ver weg zit, maar je het wel heel graag wilt proberen, hebben wij het recept voor je.

Recept voor thuis

Dit heb je nodig voor 1 portie:

  • Amandelmelk (of een andere melk)
  • 1 tl biologische bietenpoeder
  • 1/7 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille extract
  • Optioneel: 1/2 tl cacao- of koffiepoeder

Zo maak je het:
Doe de poederingrediënten in een mok of glas en meng door elkaar. Voeg de amandelmelk langzaam toe. Deze kun je warm of koud toevoegen, net hoe jij het het lekkerst vindt.

Liever een ander kleurtje?

Is roze toch niet helemaal jouw ding? Dan zijn er ook nog een aantal andere nieuwe trends op het gebied van de latte macchiato, in alle kleuren van de regenboog.

Charcoal latte
Charcoal latte betekent letterlijk houtskool latte en dit zou erg goed zijn voor de reiniging van je lichaam. Wij vinden het er iets minder smakelijk uitzien, maar zijn wel erg benieuwd!

Smurflatte
Deze blauwe smurflatte (ook wel unicornlatte genoemd) is gemaakt van algen. Algen hebben een verbazingwekkend probiotisch effect op de darmen. Ze zijn erg voedzaam en rijk aan eiwitten en antioxidanten.

Lavenderlatte
Ook deze paarse variant is erg gezond voor je. Lavendel heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij de behandeling van angst, slapeloosheid, depressie en rusteloosheid. En het drankje ziet er heel fancy uit.

Wist je dat van te veel koffie je boobies kunnen krimpen?