Speciaal voor jullie selecteren wij regelmatig de knapste mannen van het land en onderwerpen we hen aan 5 vragen over hun leven, hun denkwijze en hun visie op vrouwen. Deze keer: Ruben da Silva.

Ruben is 29 jaar, model en ondernemer in de wijnbranche. De knappe man is geboren is Lissabon en woont tegenwoordig in Amsterdam. Wij gingen met hem op pad en stelden hem de volgende vragen.

Wat is volgens jou de perfecte dag?

Wakker worden door zonnestralen in mijn gezicht terwijl iemand saxofoon speelt bij het opstaan. Vervolgens ergens in een leuke koffiebar 5 espresso’s drinken met rustgevende jazz muziek op de achtergrond. Een uurtje calisthenics en longboarden in het park, languit op het strand liggen met een goed boek en later op de avond met een leuk gezelschap in een sfeervolle restaurant eten met een goed glas wijn.

Ruben, je bent model. Wat is het beste wat je overkomen is door je uiterlijk?

Sinds mijn tienertijden was ik al gefascineerd door de stad New York, door de films die daar zijn opgenomen en muziek die daar vandaan kwam. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het zou zijn om daar een tijdje te wonen. Door modellenwerk heb ik veel gereisd en voor langere periodes in verschillende steden gewoond, maar als er iets is waar ik ontzettend dankbaar voor ben is het de ervaring om een New Yorker te zijn geweest en daar te hebben gewerkt in de ”modellenwereld”. Daardoor heb ik veel interessante mensen ontmoet en misschien wel de leukste tijd van mijn leven heb gehad.

Je hebt dus al veel interessante mensen weten te ontmoeten, maar als je iedereen ter wereld mocht kiezen, wie zou je dan het liefst ontvangen voor een eetafspraak?

Dat is een lastige vraag omdat er meerdere iconen zijn waarmee ik een keer zou willen spreken, maar als ik er toch één zou moeten kiezen zou het Paulo Coelho zijn. Het is een wijze man die één van mijn favoriete boeken heeft geschreven ”The Alchemist”. Zijn visie over het leven en deze wereld zijn voor mij een inspiratiebron. Hij vindt dat hij nooit is uitgeleerd op deze wereld en ik kan hem daarin met volle enthousiasme volgen. In tijden waarin mensen zich steeds meer bewust worden van de realiteit en de onderlinge verbintenissen met het eigen handelen speelt Paulo Coelho een gelijke kaart. Zijn boeken kunnen voor ieder van ons van grote waarde zijn, willen we het pad op gaan naar een betere wereld waarin we met zijn allen bewuster en gelukkiger leven.

Ruben, stiekem willen we met jou toch gewoon praten over de liefde. De eerste keer dat je kookt voor je date maak je?

Ik heb het geluk gehad dat mijn moeder een keukenprinses is. Van haar heb ik heerlijke Portugese gerechten leren koken. Voor mezelf kook ik sporadisch heel uitgebreid, maar als ik echt wil uitpakken zou ik Bacalhau a braz maken. Dat is een visgerecht uit Noord-Portugal waar de stokvis eerst 2 dagen moet weken voordat je het kunt koken.

Daarmee zul je zeker indruk maken. Maar wat voor eigenschappen moet het meisje waarvoor je dit maakt hebben?

Mijn droomvrouw lijkt op alle fronten op Bianca Balti. Ze moet iets mysterieus over haar heen hebben waardoor je met de tijd haar diepere gronden leert kennen. Ze moet passievol zijn en haar eigen leven leiden. Ze heeft humor en is niet bang om een keer de deur uit te gaan zonder make-up op omdat ze zelfverzekerd is en dat ook uitstraalt. Ze is aantrekkelijk en weet wat ze wilt in het leven. Ze is iemand die geen spelletjes speelt, maar respecteert wie ze is met alle sterke en zwakke punten en daarvoor uit durft te komen. Ik heb een enorme zwak voor intelligente vrouwen die de capaciteit hebben om zelf na te denken over het leven en daarin hun balans proberen te vinden. Ze is lief en begripvol, maar staat ook sterk in haar schoenen wanneer ze voor zichzelf op moet komen.

Meer Ruben? Volg hem dan hier op Instagram.