Wat kunnen we genieten van slapen. ’s Avonds je bedje in duiken en er het liefst pas zo laat mogelijk weer uitkomen. Het is af en toe ook heerlijk om gewoon even je ogen dicht te doen als je ’s middags die after lunch dip hebt. Wij zijn er nu achter dat je dit niet vaak genoeg kan doen. En dan het liefst met je partner. Het is namelijk niet alleen goed om even energie bij te tanken, maar ook eigenlijk best wel goed voor je relatie. Voortaan kunnen jullie zonder schaamte samen dutjes doen!

Onderzoek naar gelukkige relaties

Onderzoekers van de Universiteit van Florida besloten onderzoek te doen naar een verband tussen succesvolle relatie en stellen die samen dutjes doen. Ze lieten maar liefst 68 koppels een week lang vragenlijsten in invullen. Hierin moesten zij bijvoorbeeld aangeven hoe veel uren zij de afgelopen nacht hadden geslapen en daarna hun relatie beoordelen op verschillende punten. Denk bijvoorbeeld aan conflict oplossen, seks of emoties. Tot slot moeten ze ook de relatie een cijfer geven.

Onderzoekers konden eigenlijk maar een ding concluderen. Deelnemende koppels die genoeg sliepen, waren een stuk gelukkiger in de relatie. Bij weinig slaap leken koppels een stuk ongelukkiger. Dat is niet zo gek, want je voelt je eigenlijk in iedere situatie gelukkiger wanneer je goed uitgerust bent. Dit komt omdat je dan de negatieve gebeurtenissen beter kunt wegdenken en het grotere geheel beter kunt bekijken. Wanneer je moe bent, lukt dit nou eenmaal minder goed. Je bent sneller gefrustreerd, omdat je een wat korter lontje hebt.

samen dutjes doen

Samen dutjes doen

Dit heeft automatisch dus ook invloed op hoe gezellig jij en je lover het hebben. Als je voortaan door hebt dat het wat minder gezellig is tussen jullie twee is het tijd om de pyjama’s uit de kast te trekken en in bed te duiken. En dan bedoelen we natuurlijk niet tussen de lakens voor een andere gezellige bezigheid. Handjes thuis, oogjes dicht en even een kleine powernap. Als jullie op die manier samen dutjes doen, zijn jullie in no-time weer de oude. Uiteraard kan het daarna wel heel gezellig worden tussen de lakens 😉

Lees ook: Dit zijn de 2 belangrijke eigenschappen voor een gelukkige relatie