Samen sporten, met een goede vriend(in), met je broer, zus of met je partner. Het is niet alleen erg leuk en versterkt jullie band, maar het helpt jou ook om je doelen en resultaten te behalen. Win-win situatie toch?

@joja
@joja

Motivatie

Samen sporten werkt motiverend. Ben je moe, heb je je dag niet of kom je de bank moeilijk af? Dan is de aanwezigheid van je vriendinnen een goede stok achter de deur en ben je sneller geneigd om tóch te gaan.

Competitie

Traint je vriendin met zwaardere gewichten of ligt zij beter op schema met hardlopen dan jij? Samen sporten breng altijd iets competitiefs met zich mee. In positieve zin: het houd je scherp en stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd en gaan jullie ongeveer gelijk op? Stel dan samen steeds iets hogere doelen en probeer het beste in elkaar boven te halen. Pas wel op: houd het veilig, luister altijd goed naar je lijf en respecteert je eigen grenzen.

Successen delen

Train je alleen en behaal je je doel, dan is het lastig om dat met iemand te vieren. Sport je samen, dan kun je je succes delen, waardoor je meer van je prestatie geniet en extra gemotiveerd bent om een volgend doel te bereiken.

Bijkletsen

In een volle agenda is naast werk en studie vaak maar beperkt ruimte voor sport én sociaal leven. Door samen te trainen combineer je het. Vind je bijkletsen tijdens het sporten lastig? Sluit de training dan af met een gezonde lunch, zodat jullie alsnog rustig kunnen praten.

Het is iets wat we steeds vaker zien, mensen die samen komen sporten. Het is leuk, werkt motiverend en je sportresultaten vliegen vooruit als je samen komt. Maar zelfs als je niet op hetzelfde moment komt sporten, kun je toch samen fitnessen. Hoe? Door jouw resultaten te delen in een groepsapp met jouw vrienden of familie. Zo sport iedereen op een moment dat het hem of haar uitkomt, maar je doet het toch een beetje samen. Je motiveert elkaar, want die ander is alweer geweest dus jij moet ook weer, toch? En die resultaten die jouw vriend(in) boekt, die wil jij ook behalen, of je wil de ander juist helpen…

Dus, wie wordt jouw sportbuddy die jou naar het volgende niveau gaat helpen?!

Lees ook: Afvallen zonder te sporten? Deze dingen kunnen helpen!