Dat een gezellig potje stoeien met je liefje onder de lakens goed voor je conditie is kan je hier lezen. Maar het is meer dan alleen goed voor het lijf, seks kan jouw geheugen op korte termijn ook verbeteren als we wetenschappers mogen geloven.

seks geheugen FEM FEM

Goed voor je geheugen

Volgens onderzoekers heeft stimuleert seks de groei van onze hersencellen in het gebied van onze hersensen die het geheugen reguleert. Andere suggereren dat het heeft alles te maken met de seksuele afterglow waardoor er extra dopamine en oxytocine vrijkomt. Welke van de twee nou precies klopt, allebei reden genoeg om vaker met je liefde seks te hebben.

Feitje over je geheugen

Je geheugen wordt in het algemeen elke twee jaar slechter. Echter zijn er onderzoeksresultaten waarbij aan is gegeven dat seksuele activiteiten geheugenverlies tegengaan. Dit onderzoek was uitgevoerd met 6.000 volwassenen, allemaal boven de 50 jaar. Gegevens zoals gezondheid, dieet en socio-economische status van de deelnemers werden geanalyseerd en daarnaast kregen ze ook een geheugentest en moesten ze aangeven hoe vaak ze seks hadden. Twee jaar later moeste ze terugkomen voor nog een geheugentest. Toen konden ze concluderen dat de respondenten die met regelmaat seks hadden en beter geheugen hadden. Dus h√®, mocht je nog een reden zoeken om vaker seks te hebben…

Tip voor je seksleven: vermijd deze dingen want dan daalt je sekslust.