Even geen zin in wat ‘vanilla sex’? (Lees: saai en “normaal”.) Probeer dan eens een keer wat anders. Wat dacht je van BDSM bijvoorbeeld? Dan kan het ontdekken en genieten met je partner die wat minder ervaring heeft soms best awkward zijn. Ook andersom zijn er waarschijnlijk genoeg dingen waar jij over nadenkt. Don’t you worry, met deze tips verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de zon!

bdsm FEM FEM

Door de populaire en erotische film ‘Fifty Shades of Grey‘ is BDSM een stuk populairder geworden. Ook al is de film al een tijdje uit, doordat er een film waar verschillende stijlen seks besproken en gezien kunnen worden weten mensen veel beteer wat ze onder (BD)SM kunnen verstaan. Nog even een korte uitleg: BDSM staat voor Bondage & Discipline (BD) Dominantie & submissie (DS) en Sadisme & Masochisme/Sadomasochisme. Klinkt eng, is het totaal niet. BDSM gaat vooral om het ontdekken van je eigen fantasieën. Iedereen is anders en heeft iedereen dus ook een andere seksuele stijl. Maar goed, deze tips laten elke seksuele stijl vlekkeloos in elkaar overlopen!

1. Informeer

Als het gaat over seksualiteit is het altijd handig om te weten wat je wel en niet wilt. Hetzelfde geldt dus logischerwijze voor BDSM. Hey, je hoeft echt geen BDSM-professor te zijn om een leuke seksuele ervaring met je partner te hebben. Vraag je partner wat ze willen op seksueel gebied en luister. Wanneer jullie beide naar elkaar luisteren wordt de seksuele relatie 10 x beter (en minder awkward). Vertel natuurlijk ook zelf duidelijk wat je wilt op seksueel gebied.

2. Begin simpel

Ooit een paniekaanval gehad? Tijdens het beoefenen van BDSM komen deze aanvallen vaak voor. De voornaamste reden? Je doet toch iets waar jij jezelf niet helemaal in kan overgeven. Bij BDSM is het belangrijk dat je de controle volledig vast kan houden (of juist los kan laten). Je geeft jezelf over aan iemand en vertrouwd op diegene.

Zorg ook voor een stopwoord. Je stopwoord is logischerwijze niet iets wat je vaak tijdens seks zegt, maar ook niet iets wat te awkward of te moeilijk om te zeggen is. Een stopwoord is er natuurlijk om te stoppen maar probeer altijd te vragen wat je partner precies dwars zat. Dit is belangrijk en bouwt het vertrouwen tussen jullie verder op. Een stopwoord geeft jullie een pauze maar is niet het einde van jullie vrijpartij!

3. Denk na over je verlangens

Zoals al eerder genoemd is, is BDSM een waslijst aan verschillende seksuele stijlen. Ben jij iemand die de leiding neemt? Of ben je iemand die geleid wilt worden? Voordat jullie aan dit avontuur beginnen is het heel belangrijk dat je weet wat je wilt. Probeer het gesprek met je partner te starten over jullie verlangens en seksuele stijlen. Hou het zo open en transparant mogelijk. Jij en je partner moeten niet het gevoel hebben dat jullie je moeten schamen voor je gevoelens.

4. Bespreek de ervaring en praat over de volgend keer (als jullie dat willen)

Het bespreken van de ervaring is super belangrijk, waarom? Het is namelijk hartstikke goed voor jullie relatie als er over jullie seksuele ervaringen buiten de seks zelf wordt gepraat. Je creëert een open en transparante sfeer met je partner waarin je alles kan zeggen wat je wilt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een boost vertrouwen én uit eindelijk een betere relatie.

Voor herhaling vatbaar? Praat er dan ook over! Doe in ieder geval nooit iets alleen om je partner blij te maken. Zorg dat jullie er beide van genieten, jullie er genoeg over weten én dat er altijd voldoende gecommuniceerd wordt. Volg je deze tips? Dan is BDSM voor jullie een eitje!

Ben jij toevallig verkouden? Seks zou je wel eens kunnen helpen. Waar wij dat op baseren ? Dat lees je allemaal hier!