Uit onderzoek blijkt dat we met warm weer meer zin hebben in seks en omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je met 30 plus graden liever een dagje de sportschool skipt, hebben we goed nieuws. We hebben namelijk de seksstandjes voor jullie waarmee je de meeste calorieën verbrand waardoor het echt helemaal prima is om even afstand te nemen van de sportschool en gewoon lekker (meer) van bil te gaan met je liefde.

seksstandjes calorieen verbranden FEM FEM

Personal trainer en eigenaar van Slim Living Bas van Beest deelt zijn tips en tricks over seksstandjes waarbij je niet alleen geniet van seks, maar ook nog eens het ultieme resultaat behaald tijdens een work-out met je partner.

Cowgirl

Bas steekt graag van wal: “Het pittigste standje voor de dames is de cowgirl, tijdens een half uur in het zadel kan je al tot 400 calorieën verbranden.” Dit kan je vergelijken met ongeveer 45 minuten op een hometrainer.

Doggy Style

“Doen jullie het liever doggy style? Dan zit je al snel op 160 tot 250 calorieën per half uur. Natuurlijk geldt ook hier de regel: hoe actiever jij bent, hoe meer je verbrandt!” En fun fact wat Bas ook nog heeft laten weten: met tongzoenen alleen al verbrand je 30 calorieën in 15 minuten. Overigens zijn er nog een aantal redenen waarom we vaker zouden moeten zoenen

Staande standjes

“Staande standjes zijn ook erg goed om de verbrandingsmotor aan te jagen. De meest actieve spieren tijdens de seks zijn je benen, billen en buik, dus zorg er voor dat je deze goed aanspant.”

De Italiaanse kroonluchter

Misschien kende je dit al maar voor iedereen die net als ons nog nooit van dit seksstandje had gehoord, het werkt dus als volgt: de man gaat op zijn rug liggen met de benen tegen elkaar aan, zijn partner gaat met zijn of haar rug op de man liggen, om zich vervolgens op zijn of haar handen en voeten naar boven te duwen. De man maakt dezelfde beweging in tegengestelde richting. Klinkt ietwat ingewikkeld en makkelijk is het zeker niet maar effectief wél. Hiermee verbrand je namelijk 456 calorieën per half uur.

Er zijn ook een aantal andere voordelen gekoppeld aan het hebben van seks:

  • Het werkt kalmerend en is een perfecte tool tegen stress en depressie
  • Het werkt bloeddrukverlagend en is goed voor het vatensysteem
  • Je krijgt een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn, dit wordt veroorzaakt door de liefdeshormoon oxytocine
  • Bij een vrijpartij stijgt het testosteron-gehalte vooral bij vrouwen enorm, waardoor ook de sportieve prestaties verbeteren en dit draagt bij aan het herstel van spieren
  • Het is een natuurlijke weerstand booster
  • Het zorgt voor een betere kwaliteit van slaap

Veel plezier ?