Seks is veel meer dan alleen maar genot. Het is goed voor je geheugen én het heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Seksuele wijsheid komt met de jaren maar het is fijn om te weten dat van bil gaan er voor zorgt dat je gezonder bent.

gezondheidsvoordelen FEMFEM

1. Je wordt er vrolijker van

Tijdens seks komt komt het volgende vrij in je hersenen: dopamine, adrenaline, oxytocine en serotonine. Dopamine is de ‘feel good’ hormoon. Adrenaline zorgt ervoor dat je hart letterlijk gaat racen en je benen zich zwak gaan voelen. Ook zorgt het voor een verhoogde staat van fysieke en mentale alertheid. Oxytonine zorgt verbinding en serotonine wordt onder ander betrokken bij je sociale gedrag, je slaap en het vermogen om te leren.

 2. Het verlaagt je bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat als twee mensen recent seks hebben gehad je bloeddruk lager is wanneer je terechtkomt in een stressvolle situatie. Heb jij een belangrijke afspraak op je werk morgen? Plan dan vooral een romantisch avondje in, want dat bestrijdt namelijk die nerveuze kriebeltjes…

3. Het is een natuurlijke pijnstiller

Expert Dr. Laura Deitsch: ”de neurotransmitters die vrij komen tijdens de seks werken als een natuurlijke pijnstiller.” Heb je last van bijvoorbeeld een migraine, rugpijn of menstruatiekramp, dan kan seks de pijn verlichten.

4. Je komt sneller van een verkoudheid af

Minder verkouden door seks? In jouw lichaam komen allerlei onbekende cellen binnen, waaruit er onderscheid gemaakt moet worden tussen welke er mogen blijven en welke er  tegengewerkt moeten worden – met als gevolg het maken van antilichamen. Vrouwen die hun libido omarmen hebben over het algemeen meer van die antilichaampjes in hun lichaam. Good for us, want die antilichamen zorgen ervoor dat dus het verkoudheidsvirus sneller word tegengehouden.

5. Het vermindert stress

Psycholoog Stuart Brody deed onderzoek en toonde aan dat seks wordt geassocieerd met een positief effect op zowel je fysiologische als psychologische functies. Het stressniveau bleek minder te zijn bij mensen die geslachtsgemeenschap hadden tegenover de mensen die geen geslachtsgemeenschap hadden.

6. Het maakt je slimmer

Dat blijkt uit verschillende studies, waaronder dat van een groep wetenschappers van de Universiteit van Pavia in Italië. Zij voerden bloedtesten uit bij drie verschillende groepen: mensen die nog maar net verliefd waren, mensen met een langdurige relatie en singles. Bij de eerste groep was er een duidelijke zenuwgroei aanwezig maar daaruit bleek dat het alleen zo was in het begin van de relatie. Verder toonde de resultaten ook aan dat seks niet alleen stress vermindert, maar ook een boost geeft aan het hersenvermogen.

7.  Het helpt tegen de hik

Graag horen wij of dit daadwerkelijk werkt maar zo zijn we ook een artikel tegengekomen waarin ze zeggen dat het hebben van seks er ook voor zorgt dat je hik weggaat. Dus je weet wat je te doen staat de eerst volgende keer dat je last hebt van de hik…

8. Het leidt tot meer seks

Seks zorgt ervoor dat jij je sexier voelt waardoor je ook vaker zin hebt,” aldus Dr. Laura Deitsch.

Wist je dat er een populairste dag was om seks te hebben?