Iedereen doet aan seks. Ja, zelfs je ouders zijn nog steeds seksueel actief alhoewel je daar natuurlijk liever niet over na wilt denken maar leeftijd speelt geen enkele rol als het gaat om seks. Maar seksuele wijsheid komt wel met de jaren en juist daar willen we het vandaag over hebben want aankomende maandag is het Internationale Dag van de Oudere.

seksuele wijsheid FEM FEM

Fun fact: meer dan 20 procent van de wereldbevolking zal in 2050 60 jaar of ouder zijn. Momenteel zijn er al bijna 700 miljoen mensen ouder dan 50 jaar en ja, ook zij genieten nog van een actieve seksleven. Seks is namelijk meer dan alleen voor plezier, het is ook hartstikke goed voor je gezondheid. Afijn, dit zijn alle wijze lessen omtrent seks van de oudere generatie.

Blijf intimiteit opzoeken

Of je nou nog in de bloei van je leven bent of je kinderen de deur uit zijn. Zo blijf je altijd dicht bij je partner. Tuurlijk, als je ouder wordt dan zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Denk hierbij aan menopauze of het verlagen van het testosterongehalte. Je libido verdwijnt gelukkig niet wanneer je ouder wordt dus wellicht heb je minder vaak seks, geniet er van en neem er wel altijd de tijd voor. Zo blijft je relatie voor altijd intiem.

Het is goed voor je gezondheid

We zeiden het net al, seks is niet alleen lichamelijk goed voor je maar ook geestelijk. Het zorgt voor vetverbranding en een langer leven. Lees hier maar wat er allemaal met je lichaam gebeurt als je regelmatig een orgasme hebt.

Het is goed voor je zelfvertrouwen

Believe it or not, je zelfvertrouwen wordt vaak juist minder naar mate je ouder wordt terwijl je ook dan lekker in je vel wilt zitten. Ja, het gebruik van seksspeeltjes kan nieuw leven in je relatie blazen wat goed is voor je zelfvertrouwen dus wellicht is het tijd (als je het nog niet deed) om ze onderdeel te maken van jullie seksleven.

Lees ook: deze seksstandjes helpen jouw stress te verminderen.