“Wat zullen we nu gaan kijken?” Is de vraag der vragen. Meestal resulteert dit in een urenlange zoektocht naar die ene serie of film die je wel leuk genoeg vindt om te kijken. Dit soort onnodige taferelen is gelukkig snel verleden tijd. Netflix heeft namelijk laten weten dat zij met een shuffle systeem komen. Hierdoor je kun je zo van de ene in de andere film springen.

Shuffle shuffle

Tegenwoordig heeft Netflix zo’n ontzettend groot aanbod dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daar dacht de streamingdienst eens iets aan te gaan doen. Zo ontwikkelde ze een knop die ‘shuffelt’ door alle films en deze kiest vervolgens een film uit die volgens de streamingsdienst het beste bij jou past. Deze functie hebben we al een lange tijd bij diensten als Spotify & Apple Music, maar dit is wel een nodige toevoeging voor Netflix.

shuffle

Nooit meer keuzestress

De ‘shuffleknop’ wordt aan de linkerkant van de display toegevoegd. Netflix heeft de functie in de afgelopen maanden al bij een aantal testgebruikers uitgeprobeerd en de reacties waren lovend. “Gebruikers weten vaak niet precies wat ze willen kijken, wij willen deze kijkers helpen met de nieuwe functie die voor jou een perfecte film uitzoekt.” Aldus COO Greg Peters. Zeg maar dag tegen de keuzestress!

Op deze manier probeert Netflix haar dominantie nog verder uit te breiden. In 2020 is de streamingdienst weer enorm gegroeid en ze hebben voor 2021 dus ook weer ambitieuze plannen. Het bedrijf zegt dat we de ‘shuffle’ of ‘play something’ knop ergens in de eerste helft van 2021 kunnen verwachten.

Bekijk deze toppers op Netflix!