Sinterklaas is alweer in het land en dat betekent dat het tijd wordt om surprises te maken. Ben jij niet zo’n creatieve ideeën bedenker, maar wel goed in uitvoeren? Verras jouw lootje met één van deze leuke surprises. Good luck!

Surprise ideeen FEM FEM

Pizza, pizza. Hooo pizza!

Jouw lootje is een echte pizzafan en zingt dan ook gelijk het pizzalied van Andre van Duin mee. Wat is dan nou leuker om een pizzastuk in elkaar te knutselen. Deze surprise kan je eenvoudig maken met gekleurd papier en karton.

Voor een echte make-up artist

Houd jouw lootje ervan om helemaal los te gaan met make-up? Even wat poeder hier en een lippenstiftje daar, jouw lootje weet er alles van. Maak een leuk make-up doosje met daarop allerlei make-up items. Versier het doosje met wat glitters en you’re good to go.

Groene vingers

Zit jouw lootje de hele dag in de tuin en weet hij of zij altijd raad met jouw halfdode plantjes? Maak dan een cactus. De cactus kun je eenvoudig maken met veel karton, een potlood en een liniaal. Onthoud goed hoeveel centimeters je alles maakt, want anders krijg je een misvormde cactus. Heb je alle onderdelen uitgemeten, getekend en losgeknipt? Maak dan alle onderdelen aan elkaar vast met tape. Als het goed is, heb je nu een mooie cactus. Dan is het nu tijd om te versieren.

Camera aan en actie!

Heb je niet zoveel tijd en is jouw lootje een echte videograaf of iemand die gewoon heel erg van de bioscoop houdt? Met wat karton en gekleurd papier zet je deze surprise al snel in elkaar. Lekker last minute, maar wel iets origineels!

Voor een echte TikTok-verslaafde

Maakt jouw lootje continu filmpjes voor op TikTok? Dan past deze surprise perfect bij diegene. Met een ballon en wat papier-maché maak je het middengedeelte. De uitsteeksels (pieken) kan je eenvoudig maken met wat karton. Geef het kleur met wat gekleurd papier en plak het logo van TikTok er maar op. Klaar!

Sushi-liefhebber aanwezig?

Wil je een sushi-fan verlekkeren met ‘levensechte’ sushi? Knutsel dan eenvoudig deze surprise in elkaar. Je zoekt een goede doos die als tafeltje kan dienen. Hierin kan je ook jouw cadeautje verstoppen. De doos maak je zwart met verf of gekleurd papier. Vervolgens is het tijd om alle mini-sushi’s te maken. Met donkergroen papier maak je de maki en door gebruik te maken van ongekookte rijst wordt het nét echt. Vergeet de stokjes er niet bij te leggen!

Voor de reislustige

Ken jij iemand die het ontzettend mist om te reizen naar tropische oorden? Dan maak je toch gewoon deze mooie flamingo! Het lijfje maak je met papier-maché waarna je deze bedekt met roze en wit crêpepapier waar je heel veel knipjes in maakt. Zo lijkt het net of je flamingo echte veren heeft! Tot slot maak je de oogjes en neus van zwart papier of vilt. Wedden dat dit écht een surprise is voor degene die je verrast?

Lees ook: Dit zijn leuke spelletjes die je kunt doen tijdens pakjesavond