Het is misschien wel een van de meest mysterieuze dingen ooit: slaapwandelen. De meeste mensen kennen wel iemand of zijn iemand die aan slaapwandelen doet. Toch is het vaak nog een mysterie wat iemand ’s nachts allemaal uitspookt, tot nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op TikTok zijn de meest variërende video’s te vinden, maar een van de meest opvallende zijn toch wel die van @Celinaspookyboo. Zij deelt namelijk video’s van haar nachtelijke avonturen, nee niet de steamy momenten waar je nu misschien aan zit te denken, maar zij deelt wat ze ’s nachts doet als zij aan het slaapwandelen is.

Slaapwandelen

Slaapwandelaars lijden aan een slaapstoornis waarbij zij in hun slaap uit bed gaan, rondlopen en soms zelfs handelingen verrichten. Er zijn verschillende oorzaken waardoor dit kan ontstaan, het kan zelfs erfelijk zijn. Voor een buitenstaander lijkt het alsof de persoon in kwestie wakker is, maar deze persoon is eigenlijk in een diepe slaap. Daarom mag je een slaapwandelaar ook nooit wakker maken.

Hit op Tiktok

In haar eerste TikTok over slaapwandelen deelt zij met haar volgers hoe ze naakt in de gangen van een hotel aan het zwerven is, omdat ze zich tijdens het slaapwandelen heeft buitengesloten van haar kamer. Dit was niet de eerste keer dat ze aan het slaapwandelen is geslagen, ze doet dit al sinds ze 4 jaar oud is. Ook haar moeder en broer hebben last van het verschijnsel. Inmiddels is ze haar avonturen tijdens het slaapwandelen thuis gaan opnemen en is het een hit geworden op TikTok.

@celinaspookybooIn my room, a really nice lady helped me LOL♬ original sound – Celinaspookyboo

 

Kaas en chocolade

Inmiddels is het slaapwandelen voor Celina bijna een dagelijkse bezigheid geworden. Nadat haar man voorstelde om de ‘nachtelijke wandelingen’ vast te leggen, is ze het slaapwandelen gaan ‘opwekken’. Wanneer zij namelijk vlak voor het slapengaan chocolade of kaas eet, is de kans groter dat ze die nacht gaat slaapwandelen.

@celinaspookyboo♬ original sound – Celinaspookyboo

Reacties

De reacties die ze krijgt op haar video’s zijn heel erg verschillend, maar toch bovenal positief. Al zijn er wel mensen die twijfelen aan de echtheid van de video’s of bezorgd zijn. Toch gaat ze gewoon door met het delen, want zoals ze zelf zegt: ”I saw how much people loved it and I was like, this is our fulltime job, we’re home,”

 

@celinaspookyboo♬ original sound – Celinaspookyboo

Heb jij ook last van slaapwandelen? Lees hier hoe je rustig kunt slapen.