Daten op zichzelf kan op sommige momenten al frustrerend genoeg zijn. Jammer genoeg werken al die foute adviezen van je familie en vrienden ook niet per se mee. Ook al bedoelen ze het misschien goed, zo komt het niet over voor jou. Goede dating adviezen worden altijd gewaardeerd maar als jij het eerder hebt gehoord, dan heeft hij of zij dat ook (soms zelfs meerdere keren).

dating advies FEM FEM

Nederland telt 3 miljoen singles en meeste hebben gegarandeerd een paar zinnen van dit rijtje gehoord. Vooral na een break-up of tijdens de feestdagen zou iedereen weten wat jij moet doen met je liefdesleven. Deze zinnen willen wij in 2020 niet meer horen!

“Het moet van zijn/haar kant komen.”

Deze zin is fout op zoveel manieren. Vinden twee mensen elkaar leuk? Dan zou de moeite ook van allebei de kanten moeten komen. Dit advies is fout voor alle partijen. De ene partij moet teveel moeite doen en voelt zich vervolgens niet gewaardeerd. De andere partij krijgt het gevoel dat ze misschien niet genoeg vragen aan hun partner en ‘zwak’ of ‘makkelijk’ zijn. Natuurlijk zijn er ook nog de mensen die het dating advies geven en zweren bij deze regel. No, stop it!

“Alleen mannen moeten een condoom bij zich houden.”

Oké, wrong! Je zou je nóóit moeten schamen om condooms te kopen of bij je te hebben. Het is hartstikke normaal en er is niks met voorbereid zijn.

“Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland, je hoeft er maar één te vinden!”

I know, wrijf het erin. Ik bedoel, zou ik elke dag stad en land af moeten om iemand te “vinden”?

“Jij bent de volgende!”

De zin waar 10/10 niemand om heeft gevraagd. Hoezo wordt er altijd gedacht dat jij de volgende wilt zijn? Single zijn is hartstikke fijn. Je kan gaan en staan waar je wilt en bent financieel een stuk vrijer.

“Het komt vanzelf.”

Ook al is het niet de meest foute zin is de zin wel erg onduidelijk. Waarschijnlijk krijg je deze zin te horen wanneer je het hebt over een ruzie of na een heftige break-up. Het is fijn om geruststellende woorden te horen in een tijd van nood. Deze zin, however, is veel te onduidelijk.

“Praat niet over je exen.”

Hoewel exen nooit het fijnste onderwerp om te bespreken zijn raden wij je niet aan om het nooit over je exen te hebben. Er zitten ook positieve aspecten aan het bespreken van je ex lover met je huidige lief. Hij of zij krijgt een duidelijk beeld van wat je wilt en niet wilt in een relatie. Het is belangrijk dat je huidige partner dat ook weet.

“Bij de ware gaat alles vanzelf.”

Zelfs de beste relaties hebben nog last van de geregelde ruzies en struggles. Is je relatie het waard? Bereid je dan echt voor op de nodige onenigheden. Wanneer twee mensen veel van elkaar houden en vaak samen zijn is hert onvermijdelijk om héél soms een hekel aan elkaar te hebben. Het idee dat je voor je lief niet zoveel zou hoeven te doen omdat alles ‘vanzelf’ gaat is dan ook 100% niet waar!

Zoals ik al eerder zei is het single leven ondanks deze adviezen heerlijk. Ben je 30+ en single? Dan is dit een ode naar jou!