Ben jij ook zo iemand die zich gauw ergert aan andere mensen die langzaam lopen wanneer je in een drukke winkelstraat bent? En dan vooral omdat jij juist in een stevig tempo doorstapt? Soms heb je zelf niet eens door dat je dit doet, maar je weet in ieder geval dat al die anderen ontzettend sloom lopen. Ik herken het zeker, vooral tijdens drukke markten of evenementen. Dan kun je er weer eens niet langs en erger je je kapot. Maar snelle loper, laat dit hoge tempo van je nou net een heel positief effect hebben op je gezondheid.

snelle-loper-gezondheid

Hogere levensverwachting

Wanneer jij altijd stevig doorloopt, heb je een hogere levensverwachting dan mensen die het lekker rustig aan doen. Dat blijkt uit dit onderzoek van de universiteit van Leicester. Wanneer je tot de groep langzame wandelaars behoort, heb je namelijk gemiddeld ongeveer twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartaandoening. Ook heb je als snelle loper vaak minder gauw last van een hoge bloeddruk, en heb je een verminderde kans op obesitas. Dit zou kunnen komen doordat je als stevige wandelaar vaak over het algemeen meer beweegt.

BMI maakt niet uit

Alhoewel de meeste snelle lopers dus vaak meer aan beweging doen, zegt dit ook nog lang niet alles. Het blijkt namelijk niet eens uit te maken wat je BMI is, wat voor soort dieet je volgt en of je een gezonde leefstijl hebt. Wanneer je langzaam loopt, heb je dus altijd meer kans om te sterven aan een hartaandoening dan wanneer je snel loopt, ongeacht of je rekening houdt met deze factoren. Lekker blijven doorstappen dus!

Hou je graag bij welke gewoontes wel en niet goed zijn voor je gezondheid? Lees dan hier wat het effect is van huilen terwijl je naar muziek luistert, en wat kerstmuziek met je doet.