Geloof het of niet maar mannen houden er ook van om complimentjes te krijgen. Je moet wél eventjes weten wat je precies moet zeggen en wanneer. Met deze speciale complimentjes maak je een man zijn dag helemaal compleet (en laat je hem gegarandeerd blozen).

Wat is de beste manier om een man een compliment te geven?

De beste manier om een man een compliment te geven is door zijn eigenschappen of mannelijke gedrag te complimenteren. Wanneer je een man enkel complimentjes geeft om zijn uiterlijk kan dit hem namelijk een beetje awkward laten voelen. Er zijn zooooo veel dingen die hem beter laten voelen!

#1 Advies

Dit is het ding: mannen houden ervan om behulpzaam te zijn. Wanneer je hem om advies vraagt, laat je merken dat je zijn mening waardeert. Dit kan al iets simpels zijn als welk kledingstuk je moet dragen naar je sollicitatie of waar jullie gaan eten samen.

#2 Zijn charme

“Al mijn vrienden vinden het leuk als je meegaat vanavond” is een compliment dat zijn ego een boost zal geven.

#3 Zijn rijvaardigheden

Yup, het blijven mannen. Iedere man denkt dan ook dat hij beter auto kan rijden dan de F1 coureurs. Dit compliment zal dan ook wederom zijn ego een boost geven.

#4 Zijn lichaam

De meeste mannen steken veel tijd en moeite in hun lichaam en willen goed voor de dag komen. Een complimentje over zijn gespierde lichaam kan daarom nooit kwaad.

#5 Als andere vrouwen naar hem kijken

Dit klinkt misschien wat vreemd maar dit complimentje (die eigenlijk voor je partner bedoeld is) kan je in je eigen voordeel gebruiken. In plaats van dat je jaloers wordt kun je ook gewoon trots zijn. Hij is tenslotte van jou!

#6 Zijn skills als barman

Je gelooft het misschien niet maar niet iedere man weet zich raad achter de bar. Geef hem daarom een complimentje als hij een lekker drankje in elkaar weet te mixen!

#7 Zijn dromen en ambities

De meeste mannen hebben al grote plannen voor hun toekomst van jongs af aan. Praat daarom over zijn plannen met hem. Als je zijn visie fascinerend vindt kan je hem hierover een complimentje geven. Zijn dromen en ambities zijn ontzettend belangrijk voor hem dus hij zal zich gevleid voelen wanneer je hier iets over zegt.

#8 Gevoel voor humor

Als een man geen humor heeft is dat een echte no no. Als je een man date die je in je broek laat plassen van het lachen ben je lucky! Vertel hem dat hij onwijs grappig is (maar je houding zegt waarschijnlijk al genoeg).

#9 Zijn kunsten in bed

Is hij goed in bed? TELL him! Dit is een van de beste dingen wat je kan horen als man zijnde. Buiten dat het zijn ego een boost geeft voelt hij zich ook beter over zichzelf!

#10 De manier waarop hij jou beschermt

Het zit nu eenmaal in het DNA van mannen om vrouwen te beschermen. Wanneer je je veilig voelt als je bij hem bent of als hij bijvoorbeeld je hand vasthoudt als jullie samen de straat oversteken, vertel het hem! Dit geef hem een goed gevoel over zijn skills om je te beschermen.

#11 Zijn werk

Is hij een workaholic? Of vind hij zijn werk gewoon ontzettend belangrijk? Wanneer je zijn drive opmerkt zal hij nog harder gaan werken!

#12 Zijn kracht

Vraag hem of hij een glazen potje voor je open wilt maken. Of vraag hem of hij de zware boodschappen tassen naar boven tilt. Zijn kracht brengt namelijk zijn mannelijkheid naar boven, dus dit is zeker een fijn compliment voor hem om te horen.

#13 Zijn intelligentie

Is de man met wie je date intelligent? Intelligentie is onwijs sexy dus vergeet niet om hem dit te vertellen!

#14 Zijn kledingstijl

Dit is zeker een goede wanneer hij ook daadwerkelijk aandacht in zijn garderobe steekt. Mocht je een fashion addict daten, dan vergeet hij dit complimentje nooit.

#15 Zijn smaak en keuzes

Heeft hij een geweldige smaak als het aankomt op muziek, boeken, kunt of whatever? Geef hem een complimentje! Dit zal hem zeker speciaal laten voelen.

#16 Zijn stem

Heeft je partner een zware en mannelijke stem die je vlinders in je buik geeft wanneer hij zachtjes in je oor fluistert? Complimenteer zijn stem en hij zal het zich herinneren iedere keer als hij iets tegen je zegt.

#17 Zijn skills in de keuken

En dan hebben we het hier niet over de pasta pesto man. Niet iedere man kan koken, dus als hij de weg weet in de keuken is dat zeker een complimentje waard.

#18 Zijn hopeloos romantische aard

Dit is héél zeldzaam voor mannen. Dus als hij hopeloos romantisch is verdient dit zeker een compliment.

Lees ook: 10 manieren om je partner in the mood te krijgen