Sporten is goed voor je, dat weten we allemaal. Ruim de helft van de Nederlanders sport daarom wekelijks. Waar de een met plezier naar de sportschool gaat voor een workout is, doet de ander voornamelijk aan sport om calorieën te verbranden om in shape te blijven. Ben jij benieuwd welke sport je het best kunt doen om calorieën te verbranden? Wij hebben de 5 meest intensieve en efficiënte sporten voor je op een rij gezet.

Sporten meeste calorieën verbranden FEM FEM
Calorieën verbranden met touwtjespringen

Touwtjespringen is een enorme vetverbrander. Het nadeel van deze ‘sport’ is echter dat je het echt geen uur vol gaat houden. Je kunt jouw workout een extra boost geven door te beginnen en te eindigen met 5 minuten touwtjespringen, om zo net die paar extra calorieën te verbranden! Bij een gewicht van 70 kilo verbrand je zo’n 100 calorieën in die 10 minuten.

Kickboksen voor kracht en conditie

Met kickboksen verbrand je niet alleen gigantisch veel calorieën, maar het is ook een afwisselende en leuke workout waardoor je snel strakker in je vel gaat zitten. Kickboksen is een full-body workout en traint zowel je benen en billen, je schouders en rug en je buikspieren. Met een uurtje kickboksen verbrand je tussen de 750 tot 900 calorieën afhankelijk van je lichaamsgewicht en hoe fanatiek je de workout ingaat. Een bijkomend voordeel is dat kickboksen een uitstekende stress-buster is want je kunt al je frustraties uitleven op de bokszak.

Spinning: hoog calorieverbruik

Spinning is al jarenlang een populaire workout voor mensen die eens even lekker willen zweten. Hoeveel calorieën je verbrandt is afhankelijk van je gewicht en eigen inzet, maar als je er goed voor gaat verbrand je tot wel 600 calorieën per uur! Het voordeel van spinning is dat je niet alleen onwijs veel calorieën verbruikt, maar je conditie met sprongen vooruitgaat. Daarnaast gebruik je al je beenspieren en span je jouw core aan op het fietsje.

Roeien: een uitstekende full-body workout

Loop jij altijd met een grote boog om de roeimachine in de sportschool? Geef dit apparaat eens een kans! Als je graag vanuit huis sport is het een goed idee om een roeimachine in huis te halen. Wij spraken een expert van ADVIESJAGERS, Herbert van de Haterd, en hij gaf aan dat je met roeien negen grote spiergroepen gebruikt! “Een uurtje roeien zorgt er al snel voor dat je 600 tot 800 calorieën verbruikt want het is echt een full-body workout. Je zet onder andere je bilspieren, hamstrings, triceps, biceps en buikspieren aan het werk. Daarnaast kun je afwisselen met het soort training. Intervaltraining is een uitstekende manier om nog meer te verbranden en om aan je uithoudingsvermogen te werken.”

HITT voor maximale vetverbranding

HITT staat voor High Intensity Interval Training. Dit type training is speciaal ontwikkeld om in weinig tijd maximale resultaten te behalen en bestaat uit een combinatie van cardio en krachttraining. Je sport explosief in korte intervallen, waarbij je alles moet geven wat je hebt. Vervolgens pak je even kort rust en ga je voor een volgende ronde. HITT verhoogt je hartslag waardoor je in je verbrandingszone komt, niet alleen tijdens het sporten maar tot wel 48 uur daarna!
Lees ook: Je workout overslaan? Na zoveel tijd raakt je lichaam out of shape