Veel mensen plaatsen een foto wanneer ze de gym binnenlopen. Gewoon om hun volgers even te laten weten dat ze goed bezig zijn. Ook wij maken ons hier wel eens schuldig aan. Maar nu is er een wel heel shocking resultaat gekomen uit een onderzoek. Mensen die selfies plaatsen in de sportschool, blijken namelijk veel vaker last te hebben van psychische problemen!

Selfies in de sportschool

Ook jij hebt ze wel eens voorbij zien komen: die brede jongen die zijn spieren showt in de spiegel van de sportschool, of dat meisje met afgetrainde abs dat haar progress deelt. Veel mensen plaatsen namelijk selfies vanuit de sportschool. Iedereen doet dit om verschillende redenen. De één is trots op wat ze hebben bereikt en wil dit laten zien, en de ander doet het puur omdat ze er goed uitzien. Wat de reden ook is, een nieuw onderzoek laat een heel shocking resultaat zien. Volgens de onderzoekers zouden mensen die selfies plaatsen vanuit de sportschool namelijk vaker last hebben van psychische problemen.

Psychische problemen

Het klinkt een beetje gek, maar de verklaring is eigenlijk best wel logisch. Het heeft namelijk alles te maken met een laag zelfbeeld en narcisme. Narcistische mensen zijn natuurlijk heel gek op zichzelf. Daarom is een social media-profiel waarbij alle ogen op hun gericht zijn ideaal voor dit soort mensen. Ze zijn altijd op zoek naar aandacht, en dat krijg je wel wanneer je schittert in een goede sportschoolselfie.

Daar komt bij kijken dat mensen die over zichzelf opscheppen vaak het meest onzeker zijn. Daarom moeten ze in hun Stories dus laten zien dat ze hard werken aan hun lichaam, in de hoop dat ze hier complimentjes voor krijgen. Ze plaatsen dan ook alleen maar foto’s vanuit de beste hoeken met de mooiste belichting. Maar een ‘imperfectie’ zouden ze dus nóóit op the gram laten zien. En vaak worden mensen hier nog voor geprezen ook. Mensen die de foto’s liken moedigen het aan, omdat de persoon achter de foto naar deze aandacht zoeken. Bizar, toch?

Lees ook: Een rood hoofd na het sporten is een teken dat je kneiter gezond bent