Heb jij soms ook zo’n moeite om jouw trouwe viervoeter alleen achter te moeten laten? Het liefst neem je jouw huisdier overal mee naar toe, maar helaas gaat dat nou eenmaal niet altijd. Je zorgt dat er voldoende water en brokjes zijn en hoopt dat de boel niet is afgebroken wanneer jij terugkomt. Die zorgen kan je loslaten, want Spotify komt met dé oplossing.

Persoonlijke afspeellijst

Vanaf nu kan je op Spotify afspeellijsten vinden die speciaal voor jouw huisdieren zijn gemaakt. De gedachte hierachter is dat je jouw diertjes met een gerust hart thuis kan laten wanneer jij een ochtend gaat werken, sporten of boodschappen gaat doen. Het doel van de muziek is dat ze zich niet eenzaam gaan voelen wanneer jij even de deur uit bent.

Als je besluit een afspeellijst aan te zetten, kan je van tevoren aangeven voor wat voor dier het bedoeld is en wat zijn stemming is. Heb je bijvoorbeeld een een hele rustige hond of een hele drukke kat? Dan wordt de muziek daarop aangepast. Je kunt kiezen tussen de volgende huisdieren: honden, katten, vogels, hamsters en leguanen. Als laatste stap moet je zelfs de naam van jouw viervoeter invullen. Zo heeft jouw huisdier een persoonlijke afspeellijst helemaal voor zichzelf en kan jij ze met een gerust hart een paar uurtjes alleen laten.

Favoriet genre

Spotify heeft een enquête afgenomen bij de doelgroep mensen met een huisdier. Uit dit onderzoek resulteerde een interessant feit. Het blijkt namelijk dat 42% van baasjes beweert dat hun huisdieren een favoriet muziekgenre heeft. Muziek heeft dus wel degelijk invloed op het humeur en de gemoedstoestand van een dier.