De een omarmt haar sproeten, de ander verafschuwt ze. Maar het is een deel van je dat je bijzonder maakt, uniek. Ze geven je karakter en persoonlijkheid. Sproeten staan voor een unieke, eigen schoonheid en anno 2017 zijn ze ontzettend populair. Omarm ze, want je sproeten maken jou, jou.

Maar waar komen ze eigenlijk vandaan?

Want waarom heeft de een wel sproetjes en de ander niet? Dit heeft blijkbaar te maken met de melanocyten die onze huid bevat. Dit is een stofje dat onze huid beschermt tegen de Uv-stralen. Bij sommige mensen zijn deze melanocyten niet goed verdeeld over het lichaam, waardoor een verkleuring van de huid zorgt voor sproetjes. Je bent bijzonder. Geen een sproetje is hetzelfde en ook elk patroon is anders, waardoor jouw sproetjes jou echt jou maken.

sproeten-bijzonder-prachtig-femfem

Schoonheidsideaal

Eeuwenlang behoorde een ‘flawless skin’ tot het schoonheidsideaal. Lagen foundation werden op het gezicht aangebracht om deze sproetjes maar te verbergen. Gelukkig worden sproetjes tegenwoordig ‘geaccepteerd’ en mogen ze gezien worden. Er zijn zelfs manieren om ze zelf te maken, want sproetjes zijn hot! Zoals we al eerder zeiden, houd je make-up minimalistisch, zodat je sproetjes nog zichtbaar blijven. Wees trots op dit bijzondere kenmerk, want sproetjes zijn prachtig.

Sproeten of geen sproeten, het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dit is de beste gezichtsverzorging voor jouw leeftijd.