Tegenwoordig zie je de gekste dingen op social media voorbij komen. Tóch spande dit verhaal bij ons de kroon. Tiktokker Stephanie Matto werd rijk door het verkopen van eigen scheten. Niet geheel zonder gevaar; uiteindelijk belandde ze hierdoor in het ziekenhuis.

Instagram @stepankamatto
Instagram @stepankamatto

Stephanie verkocht haar eigen scheten in potjes

In november begon Tiktokker Stephanie Matto met het verkopen van haar eigen scheten. Ze kwam zelf echter niet met het idee, ze kreeg dit verzoek regelmatig van haar volgers. In totaal leverde haar dit $200.000 (!) op.

Voordat je enthousiast wordt van dit idee, het leverde Stephanie ook een hoop ellende op. Om aan alle verzoeken van haar ‘klanten’ te voldoen moest Stephanie per week 50 potjes met scheten vullen. Hier paste ze haar dieet op aan door zoveel mogelijk bonen, eieren en proteïnshakes te eten en drinken.

Ziekenhuis

Op een gegeven moment ging dit fout en Stephanie voelde iets in haar buik. Ze had moeite met ademen en kreeg steken. Ze belde een vriend en samen gingen ze naar het ziekenhuis, met het idee dat ze een hartaanval had. Uiteindelijk vertelden de doktoren dat ze teveel gasvorming had. Stephanie vertelde de doktoren niet over haar business, maar wel over haar dieet. Hiermee moest ze vervolgens stoppen.

Online scheten kopen

Niet getreurd; je kan Stephanie’s scheten alsnog kopen, maar dan als NFT (digitaal eigendom). Op haar site zijn maarliefst 5000 exemplaren verkrijgbaar. Eén fart-NFT kost je 0.05 ETH (ethereum) wat ongeveer €133 is. Mocht dit allemaal te snel voor je gaan, dan leggen we hier alle crypto-termen uit. Hiermee is Stephanie #1 fartrepreneur van de wereld. You go girl!

Lees ook: Dreamjob alert: geld verdienen terwijl je de wereld rondreist!