Ondanks dat we op dit moment allemaal in onze zogenaamde quarterlife-crisis zitten en heel hard opzoek zijn naar onszelf, is het toch slim om vooruit te kijken. Wat we nu doen, is van grote invloed op ons verdere leven. In onze twintigere jaren leren we veel over onszelf en deze tijd bepaald voor een groot deel hoe succesvol ons verdere leven wordt. Wat je nu dan kan doen om op je dertigste succesvol te zijn? Onder andere dit.

Ga opzoek naar een hobby die jou mentaal stimuleert

Of dit nu is door ontspanning zoals yoga of juist door ontwikkeling zoals lezen, zoek een hobby die voor jou mentaal werkt. Leer bijvoorbeeld schaken, leer gezonder te koken of doe puzzels: probeer van alles en kijk wat jij leuk vindt.

Ga uit je sociale comfort zone

Natuurlijk is het altijd leuk met je vriendinnen van vroeger. Toch kan het ook goed zijn om af en toe eens met andere mensen op pad te gaan. Deze kunnen jouw inspireren. Tevens leer je op die manier je sociale skills verder uitbreiden. Je zal deze mensen namelijk moeten leren kennen en op ze af durven stappen. Doe dit bijvoorbeeld door bij een vereniging te gaan. Of ga in je eentje op reis. Of ga in je eentje naar een lezing. Zo ‘dwing’ je jezelf contact te leggen met anderen en op die manier wordt het telkens makkelijker.

dertigste-succesvol-femfem

Volg het nieuws

En dan bedoelen we niet alleen je nieuwsfeed op Instagram en Facebook. Download een nieuws app en begin de dag ’s morgens met het nieuws: zorg dat dit deel gaat uitmaken van jouw¬†eigen ochtendritueel. Hiermee ben je niet alleen op de hoogte van hetgeen er in de wereld gaande is, maar¬†kom je ook in aanraking met onderwerpen die je anders niet had gelezen en die je wellicht wel heel boeiend vindt.