De zomer is in aantocht en omdat we uiteraard zo veel mogelijk willen genieten van de zon zijn we opzoek gegaan naar de fijnste terrassen van het land waar je tot de late uurtjes van de dag kan genieten. De terrassen van Amsterdam en de terrassen van Rotterdam zijn al aan de beurt geweest dus vandaag de eer aan Utrecht.

terrassen Utrecht FEM FEM

In Utrecht heb je terrassen aan het water, verborgen terrassen en terrassen in de avondzon. We hebben een aantal toppers voor jullie hieronder op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen in het prachtige Utrecht.

Strand Oog in Al

In de volksmond ook wel SOIA genoemd: een megagezellige stadsstrand, wat natuurlijk het perfecte terras is tijdens de zomermaanden. Veel zon, strand, een relaxte lounge en een heerlijk relax sfeertje in één. Op zondag heb je hier ”zonnige zondag” en dat betekent dat de BBQ aan gaat. Is het terras vol? Neem gerust plaats op het bijbehorende grasveld.

  • Kanaalweg 199, Utrecht

Key West Beachhouse

Key West Beachhouse is een strandtent aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn, gelegen aan de Haarrijnseplasdoor. Je kunt hier lunchen, dineren en borrelend tijdens de lange zomeravonden. Alles wat je uiteraard wil tijdens de zomer.

  • Strandboulevard 222 

De Rechtbank

Voor het mooie pand van de oude rechtbank zit: De Rechtbank. Op de binnenplaats is het gigantisch groot met een kindvriendelijk terras waardoor het ook een ideale plek is om te gaan eten met je kind(eren). Hier kun je heerlijk buiten zitten onder genot van een hapje en een drankje.

  • Korte Nieuwstraat 14

Graaf Floris

Geen zin in poespas maar ben je wel op zoek naar een hippe tent? Graaf Floris is perfect voor als je een dagje in Utrecht bent.  Het ligt aan de Vismarkt dus kijkt uit op de grachten en uitzicht op de Domtoren. Graaf Floris staat al sinds 1973 bekend om de koffie met een warme appelbol.

  • Vismarkt 13

Stan & Co

Je wordt ontvangen door de vel gekleurde groene stoeltjes en hun slogan is ‘for the good life’ dus dit is waar je terecht kunt om te genieten van het goede leven.

  • Ganzenmarkt 16A

Qua weersvoorspelling ziet het er weer ontzettend goed uit aankomend weekend dus ben je in Utrecht te vinden dan weet je nu waar je terecht moet om te genieten van het zonnetje.