De zomer is in aantocht en omdat we uiteraard zo veel mogelijk willen genieten van het weer zijn we opzoek gegaan naar de fijnste terrassen van het land waar je tot de late uurtjes van de dag kan genieten. Rotterdam kent een groot en gevarieerd aanbod terrassen! Maar welk terrassen hebben de meeste zon of het mooiste uitzicht op de Maas, of op de Rotterdamse skyline? Hieronder vind je een aantal (verborgen) parels op een rijtje van de beste terrassen van Rotterdam.

Biergarten

Qua sfeer heeft het iets weg van Oktoberfest – maar dan met burgers, zon en heerlijke hitjes van een dj en geen tiroler pakjes. Je kunt hier ook optimaal genieten van de zon doordat er geen hoge gebouwen in de buurt zijn van het terras. De ideale plek om met je collega’s op vrijdagmiddag te borrelen, te daten én met je vrienden af te spreken.

Bokaal

Deze topper heeft ervoor gezorgd dat er nieuw leven is geblazen op de Nieuwemarkt. Zo nu en dan zin in een speciaalbiertje? Dan ben je bij Bokaal op het juiste adres. Hier hebben ze namelijk 11 verschillende speciaalbiertjes aan op de tap, en ruim 80 uit de fles.

  • Nieuwemarkt 11

Aloha Bar

Voelt als vakantie aan het water.” Nou, dat zegt al genoeg. Gevestigd in het voormalige Tropicana zwembad, heeft een terras op een van de mooiste locaties van de stad met uitzicht over de Maas. Oorspronkelijk geopend als bar voor koffie en cocktails, maar inmiddels een goed lopend restaurant.

  • Maasboulevard 100

Boudewijn

Boudewijn brengt een stukje België naar Rotterdam. Dit café met terras aan de Nieuwe Binnenweg is gebouwd in de stijl van Belgische cafés aan het begin van de vorige eeuw. Je kunt er lekkere Belgische bieren drinken en op het menu staan natuurlijk Belgische gerechten zoals garnalenkroketjes, mosselen en Belgische wafels.

  • Nieuwe binnenweg 53

Nhow

Een nieuwe topper in Rotterdam, gevestigd op de Wilhelminapier naast de Erasmusbrug. Je moet hiervoor geen hoogtevrees hebben, want dit terras ligt op dertig meter hoog. Ze hebben een zeer uitgebreide drankenkaart en lekkere hapjes en de zon schijnt er in de namiddag en avond op het terras.

  • Wilhelminakade 137

Wat betreft terrassen heeft onze hoofdstad ook een flinke hoeveelheid parels. Wanneer de temperatuur stijgt is dit is waar je moet wezen in Amsterdam.