We hebben allemaal wel eens voor de grap of gewoon om echt te daten op Tinder gezeten. Ook Ayleen zat op Tinder om een leuke match te vinden. Het ging helaas anders dan ze had gedacht. Ayleen is heel veel geld kwijt geraakt, inplaats van dat ze een leuke date heeft gevonden. Ze werd slachtoffer van The Tinder Swindler.

www.slashfilm.com
Bron: The Tinder Swindler

Ayleen werd slachtoffer van Tinder Swindler Simon

De Amsterdamse Ayleen is slachtoffer geworden van Tinder Swindler Simon. Deze man noemde zichzelf Simon Leviev, terwijl zijn echte naam Shimon Hayut was. Simon probeerde van verschillende vrouwen duizenden euro’s af te kapen. Ook Ayleen werd een slachtoffer van Simon Leviev. Ze heeft 1,5 jaar lang contact gehad met hem en is tienduizenden dollars kwijtgeraakt aan hem. Hij maakte Ayleen wijs dat hij op de vlucht zou zijn voor zijn vijand, wie de vijand was wilde hij niet vertellen. Weird?

Na dat Ayleen en Simon een relatie met elkaar aangingen verzon hij een verhaal waar hij zei dat hij dringend geld nodig had, maar dit kon niet met zijn creditcard want dan zou zijn ‘vijand’ hem traceren. Het geld zou ze allemaal terugkrijgen. Het liep helaas anders dan ze dacht. Ze hoorde op het nieuws over zijn oplichtingspraktijken maar Simon ontkent dat hij hier iets mee te maken heeft. Ayleen wilde hier niet lang op wachten en besloot de dure designer kleding van hem te verkopen om zo toch nog een beetje van haar geld terug te verdienen. Ook bedacht ze een plan om hem ergens heen te lokken. Ze lokte hem naar Athene in Griekenland en vertelde de politie waar hij zat. In Athene werd Simon eindelijk opgepakt. Hij werd uitgeleverd aan Israël, zijn geboorteland. Hij kreeg hier 15 maanden celstraf maar uiteindelijk hoefde hij helaas maar 5 maanden uit te zitten.

Hoe gaat het nu met slachtoffer Ayleen?

Ayleen is nu vooral druk met haar schulden terug te betalen. Dat gaat nog wel even duren, want ze heeft een schulden van maar liefst 140.000 dollar. WHAT? Ja dat lees je goed. Daarnaast heeft ze ook een emotioneel trauma opgelopen waar ze erg mee zit. Ze hoopt dat Simon ooit zijn verdiende loon krijgt.

www.vg.no
www.vg.no

De straf van Simon

Op 30 december 2019 werd gemeld dat Simon Leviev was veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor vier beschuldigingen van fraude. Naar dit bericht zou hij zijn slachtoffers €40.000, aan schadevergoeding betalen. Momenteel loopt hij weer vrij rond in Israël. De slachtoffers zijn het hier totaal niet mee eens en hopen dat hij uiteindelijk zijn verdiende loon zal krijgen. Gelukkig is Simon inmiddels wel van Tinder verbannen. Zou hij nu op Badoo te vinden zijn?

The Tinder Swindler is te zien op Netflix.

Lees ook: Nieuwe crime docureeks ‘The Tinder Swindler’ Over een oplichter op Tinder