Wat is er nou lekkerder dan een warm kopje thee op de vroege ochtend? Hoewel veel mensen hun dag niet doorkomen zonder een kopje koffie, is het misschien toch een goed idee om die cafeïnebom een keer te vervangen voor een heerlijk kopje kruidenthee. Deze 5 theesoorten zijn super gezond!

@ZENDELLA Weheartit
@ZENDELLA Weheartit

1. Groene thee

Dat groene thee gezond is, zal je waarschijnlijk niet verbazen. Maar wist je dat groene thee zelfs één van de gezondste theesoorten van allemaal is? In dit warme drankje zitten ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het helpt bij het tegengaan van virussen en het doden van bacteriën. Daarnaast verminderen de antioxidanten in groene thee stress en vermoeidheid. Het schijnt zelfs te helpen als je wat kilo’s wil kwijtraken. Benieuwd of je echt afvalt van groene thee? Lees het hier!

2. Kamillethee

Kamillethee wordt door zijn kalmerende eigenschappen vaak aangeraden voor mensen die ’s avonds moeilijk in slaap vallen. Een kopje kamillethee brengt je zenuwstelsel tot rust, waardoor je met een relaxt lichaam in bed kan liggen. Daarnaast werkt kamille goed tegen menstruatiekrampen en migraine. De stofjes in kamillethee werken als milde spierverslappers waardoor ze pijnlijke aanvallen kunnen verminderen. Try it out!

3. Gemberthee

Gemberthee schijnt tegen verschillende kwaaltjes te werken. Ten eerste komen je geest en lichaam beter tot rust na het drinken van een kopje gemberthee. Gemberthee kalmeert onrustige spieren waardoor het ook nog helpt tegen hoofd- en spierpijn. Niet alleen kalmeert gemberthee de spieren, maar ook organen als de maag, waardoor het misselijkheid kan verminderen. Voor wie nog niet overtuigd is van de voordelen van gemberthee, hebben we nog een laatste puntje: gemberthee versterkt het immuunsysteem waardoor je minder snel verkouden en grieperig wordt!

4. Zwarte thee

Zwarte theesoorten als English Breakfast en Earl Grey kunnen onder andere helpen bij concentratieproblemen. Het beetje cafeïne dat in deze thee zit, verhoogt de bloedtoevoer naar je hersenen, waardoor je focus sterker wordt. Wel is het verstandig om niet te overdrijven met de kopjes zwarte thee: er zit ongeveer 30 tot 40 mg cafeïne in een kopje. Wel is het altijd een beter alternatief dan een kopje koffie. Daar zit maar liefst 40 tot 100 mg cafeïne in!

5. Witte thee

Wie het liefst zo min mogelijk cafeïne binnenkrijgt, kan beter voor witte thee kiezen in plaats van zwarte thee. Witte thee bevat heel weinig cafeïne en zit vol krachtige antioxidanten die je tegen ontstekingen beschermen en je immuunsysteem versterken. Daarnaast is witte thee ook nog eens goed voor sterke botten. Zet de waterkoker maar vast aan!

Zin in een avontuurlijk theesmaakje? Rode wijn thee bestaat en dit is waar je het koopt!