Behalve make-uphacks en cute dierenfilmpjes komen we op TikTok ook regelmatig lekkere recepten tegen. Van dit recept werden we echter niet meteen enthousiast. TikTokkers drinken namelijk massaal – ja echt – balsamicoazijn, gemixt met soda en ijsblokjes. Waarom? Wij leggen het je uit.

Gezond drankje

Het liefst drinken we de hele dag frisdrank, koffie en andere zoete drankjes, maar helaas doet dit niet veel goeds voor ons lichaam. Wil je je body als een tempel behandelen, maar wel genieten van een glas ijskoude frisdrank? Dan zou je volgens TikTok een fles met balsamicoazijn in moeten slaan. Het drankje dat je hiermee kunt maken is namelijk gezond én zou naar cola smaken. What?!

Balsamicoazijn

Hoe het werkt: je pakt een groot glas en vult ‘m met ijsblokjes. Vervolgens schenk je er een scheut balsamicoazijn in en top je het drankje af met bruiswater. Volgens veel TikTokkers is het extra lekker om bruiswater met een smaakje te kiezen, zoals citroen of framboos. Heb je alle ingrediënten toegevoegd? Even goed roeren et voilà, je gezonde drankje is klaar.

@mandyvjones @LaCroix Sparkling Water ♬ original sound – Amanda Jones

@elizabethcatdograt #healthycoke #healthycokechallenge ♬ original sound – user148611

@juandchan Trying the healthy coke recipe🤯😍😅 #juandchan #healthycokechallenge #healthycoke ♬ original sound – Ju and Chan

Of het echt zo’n succes is? De reacties op TikTok zijn behoorlijk gemengd. De één zweert bij dit gezonde drankje en de ander vindt het naar “bubbly salad dressing” smaken. Ook zijn er TikTokkers die volledig over hun nek gaan van dit bijzondere drankje. Wij denken nog even een extra keer na, voordat we het gaan proberen…

Lees ook: Vrouw at 3 maanden iedere dag aardappels om gewicht te verliezen