The Tinder Swindler op Bumble? Nee toch?! Maybe you will know him maybe you will not. The Tinder Swindler, Shimon Hayut beter bekend onder zijn Tinder naam: Simon Leviev, of zijn bijnaam de “Tinder Swindler” is verbannen van Tinder omdat hij meerdere vrouwen heeft opgelicht met duizenden euro’s. Maar WHAT? Is hij nu weer gespot op Bumble?

Bron: The Tinder swindler
Bron: The Tinder Swindler

Verbannen

Shimon Hayut is verbannen van Tinder en alle andere apps die eigendom zijn van het moederbedrijf, Match Group. Een woordvoerder van Tinder bevestigde dat Shimon permanent van zijn platforms is verbannen.

Gespot op Bumble

Maar deze week kwam het platform Bustle een profiel op de dating app Bumble tegen van Simon Leviev. OMG?! Bumble is een app die geen eigendom is van Match Group. Het dating profiel beweert dat Shimon zich bevindt in Londen, en toont hem aan boord van de privéjet die hij gebruikte om vrouwen zoals Cecilie Schrøder Fjellhøy, Pernilla Sjoholm, en Ayleen Charlotte (zijn slachtoffers) te overtuigen van zijn rijkdom.

bron: bustle.com
bron: bustle.com

In een verklaring aan Bustle zei een woordvoerder van Bumble: “Veiligheid is een topprioriteit en de kern van Bumble is om gezonde en rechtvaardige relaties te empoweren. Onze teams nemen snel actie om alle nieuwe of potentiële copycat accounts te blokkeren. We moedigen onze community aan om elk account dat Simons gegevens of foto’s gebruikt te melden bij onze teams, zodat we actie kunnen ondernemen.”

Blokkeren en rapporteren!

In de tussentijd heeft de dating app een lijst met richtlijnen opgenomen voor hun gebruikers over hoe te voorkomen dat ze slachtoffer worden van dit soort romantiek oplichting. Ze moedigen gebruikers aan om de functie “Blokkeren en rapporteren” te gebruiken wanneer dat nodig is, en als ze het gevoel hebben dat er iets niet klopt.

Lees ook: Hoe gaat het nu met de Nederlandse Ayleen uit the Tinder Swindler