Bijna iedereen heeft er wel eens een keer mee te maken gehad. Een onrustige huid en acne is niet alleen iets waar je tijdens je puberteit last van kunt hebben, maar het kan zich ook op een latere leeftijd ontwikkelen. Wij hebben een aantal tips om acne, vlekken en oneffenheden te voorkomen en te behandelen.

acne oneffenheden FEM FEM

Een complete verandering van de dagelijkse beautyroutine kan er voor zorgen dat de huid niet beschadigd of blijvende littekens houdt. Ruim 50% van vrouwen heeft wel eens last van een vorm van acne. Dit kan komen door een dieet, een bepaalde levensstijl en hormonen. Het Zweedse tech-beauty merk FOREO heeft onderzocht wat nou daadwerkelijk écht effectief is om ervoor te zorgen dat je huid straalt.

Voorkom een vette huid

Gedurende de dag krijgt jouw huid te maken met het opstapelen van bacteriën, afvalstoppen, vuil en (oude) dode huidcellen. Dit is waarom het dus belangrijk is altijd als eerste stap je gezicht te reinigen. Wanneer je je gezicht goed reinigt, voorkom je de opbouw van bacteriën en zorg je voor een gezonde en stralende huid.

Wees voorzichtig met scrubben

Dode huidcellen kunnen zich opstappelen op de huid wanneer er niet goed wordt geëxfolieerd. Dit kan leiden tot verstopte poriën. Je moet er dus voor zorgen dat je de opbouw van bacteriën voorkomt maar tegelijkertijd wil je dat je huid óók gehydrateert blijft. Daarom is het belangrijk dat je voorzichtig je huid gaat scrubben. Scrubben zorgt ervoor dat je alle talg en dode huidcellen verwijdert maar wanneer je je huid daarna niet goed hydrateert dan kan een te droge huid zorgen voor een hogere olie productie om het in evenwicht te houden waardoor er acne kan ontstaan. Zorg daarom altijd dat je na het scrubben gebruikt maakt van een product wat jouw huid voedt.

Gebruik een dagelijkse serum

Na het reinigen van je huid is het belangrijk om gebruik te maken van een serum en niet alleen een moisturizer. Dit omdat een serum een geconcentreerde werking heeft die diep doordringt in de huid en speciaal is ontworpen voor het behandelen van huidproblemen.

Lees overigens meer over de feiten en fabels van acne.