Nu de meeste van ons al een tijdje thuis aan het werk zijn, kan het nog weleens voorkomen dat je wat energie tekort komt. Dat is ook niet zo gek. Wanneer jij de hele dag thuis zit, en daardoor niet veel mensen ziet of dingen kunt doen, krijg jij al gauw een moe gevoel. De hele dag in één ruimte besteden zijn we niet gewend. Hoe zorg je ervoor dat jij alsnog wat energie hebt gedurende jouw werkdag? Daar kun je gelukkig heel wat dingen voor doen.

Beweging

Ook al denk je misschien dat beweging jou juist moe maakt, blijkt het het tegenovergestelde. Wanneer jij beweegt maakt jouw lichaam het stofje adrenaline aan en krijg je een energiek gevoel. Als jij dus de hele dag op een stoel zit, zal deze adrenaline er niet zijn en heb je vaak een moe gevoel. Dit is hetzelfde met jouw nachtrust: zodra jij te veel uur achter elkaar slaapt, zul je moe wakker worden. Het is dan ook belangrijk om standaard acht uur te slapen en een goede routine te hebben, zo weet je lichaam waar het aan toe is. Hetzelfde geldt voor de beweging die jouw lichaam krijgt, probeer elke dag wat beweging in jouw dag te krijgen. Al loop je tijdens het bellen, elke stap telt!

Vergeet niet te ontbijten

Het kan makkelijk zijn om thuis even jouw ontbijt te vergeten. Je wilt snel aan de slag en denkt misschien ‘over twee uurtjes neem ik wel een pauze’. Wanneer jij eenmaal bezig bent met je werk, en hierin geconcentreerd bent, kunnen deze uren oplopen en is jouw lunch misschien wel veel later. Zo heb je al een aantal uren gewerkt op een lege maag. Dat terwijl ontbijt het belangrijkste eetmoment van de dag is. Zodra jij een goed ontbijtje achter de kiezen hebt, zul je meer energie krijgen om lekker te werken. Daarbij is het sowieso belangrijk om door de dag heen geen maaltijden te vergeten.

Drink water, geen koffie

Dat water belangrijk voor jouw lichaam is, weten we allemaal. Toch blijven velen van ons een beetje verslaafd aan koffie in de ochtend en middag. De cafeïne geeft ons een energieboost en zo denken we dat we weer hard aan de slag kunnen. Tussendoor vergeet je water te blijven drinken. Dit patroon wil je misschien toch wat veranderen. Zodra jij goed water drinkt en gezond eet heb jij geen koffie nodig om de dag door te komen. Jouw lichaam is namelijk helemaal zelf in staat om energie te wekken. Probeer daarom eens wat minder koffie te drinken op een dag en meer water.

Frisse lucht

De hele dag ‘opgesloten’ in jouw huiskamer is niet de ideale situatie voor jouw lichaam. Door het thuiszitten krijg je minder zuurstof binnen dan normaal en dat kan zorgen voor minder energie. Daarom is het fijn om, om de paar uur, even buiten een wandeling te maken of te genieten van het zonnetje op jouw balkon. Adem daarbij goed in en uit. Deze frisse lucht zal meer voor je doen dan je zou denken.

Geen afleiding om je heen

Het klinkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar zodra jij veel afleiding hebt tijdens jouw werk kan je dit soms opbreken. Het belangrijkste tijdens het doen van jouw werk is natuurlijk concentratie. Heb jij deze concentratie niet, door bijvoorbeeld de geluiden om je heen? Dan vergt dit veel energie. Probeer daarom altijd te werken op een afgezonderde plek.