Alright, de kans is groot dat jij wakker bent geworden met een dikke kater. Het beestje na het feestje! Mocht het zo zijn dat jij iets te diep in het glaasje hebt gekeken tijdens de oranjegekte thuis, dan helpen we je in ieder geval graag om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk van een kloppende hoofdpijn afkomt. Vooral ook gewoon handig als je vandaag gewoon weer moet thuiswerken.

kater koningsdag FEM FEM

1. Zorg dat je alles in huis hebt voor een kater ontbijt

Ga snel langs een appie om alles in huis te halen om het perfecte kater ontbijt te kunnen maken. Een stevig ontbijtje kan je namelijk goed gebruiken en vooral eieren zijn hierbij belangrijk.

2. Zorg voor gember tegen misselijkheid

Wil je ervoor zorgen dat je voorbereid bent tegen een eventuele misselijkheid van te veel drank? Zorg dat je gember in huis hebt. Thee met gemberwortel brengt namelijk een opspelende maag tot rust.

3. Eet bananen

Naast gember is het ook belangrijk om bananen te eten. Bananen hebben van nature een zuurremmende werking, wat jouw maag tot rust brengt. Ook helpt het om de vochtbalans van jouw lichaam op peil te brengen. Bananen bevatten ook kalium wat zorgt voor een flinke energieboost – precies wat jij nodig hebt op de dag na Koningsdag.

4. Een tip van je oma

Drink bouillon. Bouillon bevat veel zouten die ervoor zorgen dat het vocht wat je binnenkrijgt beter vasthoudt.

5. Haal Kater killers

De goude tip als je het mij vraagt; Kater killers – ken je ze al? Je hebt twee merken die wij jullie aanraden;

Alka Seltzer; Alka Seltzer is een soort aspirine in de vorm van een bruistablet, en bevat geen vitamine C. Dit merk is te koop bij de meeste drogisterijen en apotheken.

Kater killers; Het merk Kater Killers zelf heeft wel vitamine C, en komt ook in bruistablet vorm en smaakt ook nog best lekker! Wel kost dit merk iets meer en is het niet overal te koop.

Doordat beide in een bruistablet vorm komt is het makkelijk in te nemen, je laat het namelijk gewoon oplossen in een groot glas water. Vergeet het niet te drinken op de avond zelf, voor het slapen gaan.

Als dit allemaal niet werkt, probeer dan de ‘katershot’. Met deze katershot verdwijnt jouw kater als sneeuw voor de zon.