De feestdagen komen er weer aan, wat betekend, je vol proppen met overheerlijk eten. Ieder jaar weer is er een perfect gedekte tafel met alles erop en eraan. Maar misschien herken je het wel, al dat eten zorgt ook voor een paar extra kilootjes. Daarom geven wij  jou tips om niet 10 kilo aan te komen tijdens de feestdagen.

Zorg dat je niet uitgehongerd naar het diner gaat

Waarschijnlijk herken je het wel, dat je de hele dag zo min mogelijk eet, uitkijkend naar het heerlijke kerstdiner wat ’s avonds gepland staat. Toch is dit niet verstandig om te doen! Probeer de hele dag door wat kleine maaltijden mee te pakken. Zo voorkom je ook dat je je helemaal vol propt tijdens het diner!

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Je hoeft jezelf niet helemaal vol te proppen, vol is vol. Nergens voor nodig om 10 kerstkransjes te eten omdat dat nou eenmaal zo ‘hoort’ met kerst. Dat scheelt niet alleen een hoop kilo’s, maar niets is vervelender dan prop en prop vol zitten.

Beweeg tussendoor

Beweeg tussendoor! Plan bijvoorbeeld een leuke kerstwandeling voor of na het diner in. Gezellig én effectief! Nog een (vooral) leuke tip: verwen je lover in de slaapkamer. Zo krijg je die kilootjes er binnen no-time af. Toch te veel gegeten? Geen zorgen eerder gaven wij tips voor de beste seksstandjes voor ná het kerstdiner.

Focus op de groenten

Volledig gezond hoef je niet te eten, je mag jezelf ook verwennen. Maar dat kan ook met heerlijke groenten! De helft van je bord bestaat waarschijnlijk toch al uit groente. Heb je ook minder plek over voor het dessert, wat toch een hoop kilootjes scheelt.

Drink met mate

Een heerlijk glaasje wijn bij het diner? Ga dan voor rode wijn! Wat blijkt? Een glas rode wijn staat gelijk aan een uurtje sporten. Dat is toch mooi meegenomen 😉

Wees niet te streng

Tot slot: wees vooral niet te streng voor jezelf. Het is en blijft kerst; je mag ook genieten!

Lees ook: Zo val je 10 kilo af zonder te sporten