We houden van de lente maar als er iets is wat het volledig kan verpeste is het hooikoorts wel. Constant tranende en jeukende ogen, een loopneus en verschrikkelijke niesbuien – iedereen die er last van heeft kent de ellende wel. Wil jij ondanks je hooikoorts toch optimaal genieten van het voorjaar dan hebben we een aantal tips voor jullie zodat je er zo min mogelijk last van hebt.

tips hooikoorts FEM FEM

1. Zoenen

Zoenen is gezond hebben we geleerd van de wetenschap. Het vermindert stress en is een boost voor je metabolisme en weet je waar een lange zoensessie ook nog eens goed voor is? Tegen hooikoorts. Tenminste, dit is gebleken uit een Japans onderzoek. Zo hebben ze ondervonden dat dertig minuten zoenen hooikoorts verschijnselen verminderen omdat je histamine niveaus dalen.

2. Honing

Gebruik meer honing. Bijenpollen is een product van de bijen dus je zou misschien eerder denken dat het niet werkt maar in dit geval helpt het dus wel. Bijenpollen is een verzameling stuifmeel wat goed is voor allergieën. In dit geval gebruik je dus eigenlijk pollen om je allergie voor pollen te bestrijden. Klinkt tegenstrijdig ja, maar het werkt echt. Door het op te eten komen er bepaalde antioxidanten in je immuunsysteem versterkt en je dus minder last hebt van hooikoorts.

3. Douchen

De kans dat er pollen aan je kleding of in je haar zijn blijven kleven na een wandeling buiten is groot. Wat altijd helpt zodra je thuis komt is om even te gaan douchen. Zo was je de pollen uit je haar waardoor je er minder last van hebt maar dan moet je ook zorgen dat je even iets anders aantrekt en de kleding die je voorheen aanhad wast.

4. Voedsel

Er wordt gezegd dat je als je hooikoorts hebt vaak ook ongemerkt een voedselallergie hebt. Dit komt omdat je wanneer je hooikoorts hebt, je allergisch bent voor bepaalde stuifmeel want je kan vinden in bomen en planten. Zo kan iemand die dus allergisch is voor bijvoorbeeld berkenpollen ook nog allergisch zijn voor appels en peren – dit noemen ze een kruisreactie omdat bepaalde allergenen in voeding en in pollen aan elkaar verwant zijn. Zorgen dat de allergische reacties volledig verdwijnen kan niet bij alles maar wat wel heel goed helpt is om ervoor te zorgen dat je altijd je eten goed verwarmt. Verdamping zorgt namelijk voor minder klachten.

Kortom, de lente komt eraan en we willen er natuurlijk allemaal van genieten in plaats van telkens maar rond te lopen met jeuk ogen. Tijd om je er alvast op voor te bereiden.

Rumor has it dat zelfs gin-tonic dé oplossing is tegen hooikoorts. Feit of fabel?