Als je hebt besloten om een vibrator aan te schaffen is de eerste stap gezet. Maar waar begin je dan? Je hebt ze letterlijk in alle soorten, kleuren en maten dus het verbaast ons niets als je even niet weet waar je moet beginnen. We zetten daarom de beste tips voor als je een vibrator wil kopen even op een rijtje.

tips voor als je een vibrator wil kopen
Pinterest

Tips voor als je een vibrator wil kopen

Of je hem nou dit jaar voor kerst vraag aan je lover óf dat je hem zelf aanschaft omdat je happy single bent. Het blijft lastig om de juiste te vinden, want er is nou eenmaal heel veel keuze. De volgende tips kunnen jou helpen bij het vinden van jouw new best friend in bed.

#1 Wat is het doel?

Het doel? Ja, het doel. Iedere vibrator doet iets anders dus je moet je simpelweg even bedenken wat je nou precies wil bereiken. En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen dat hoogtepunt 😉 Je hebt eigenlijk vier verschillende soorten vibrators:

  • Clitoris vibrator: vibrator voor uitwendig gebruik. Je kunt hiermee de clitoris stimuleren. Eventueel ook in te zetten tijdens de penetratie.
  • G-spot vibrator: vibrator voor inwendig gebruik. Je stimuleert hiermee de g-spot.
  • Combinatie vibrator: vibrator voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Hiermee stimuleer je zowel de g-spot als de clitoris. Dubbel plezier dus!
  • Anale vibrator: het woord zegt eigenlijk al genoeg. Vibrator voor anaal gebruik.

Ga even bij jezelf na wat je precies wil, zodat je een deel al kunt filteren. Dat scheelt in de zoektocht!

#2 Welk materiaal?

Het materiaal is een belangrijk om even bij stil te staan. Je gebruikt een vibrator namelijk bij de meest intieme zones van je lichaam dus je wil irritatie zoveel mogelijk voorkomen. Wij raden eigenlijk altijd siliconen aan. Dit materiaal is over het algemeen veilig, is gemakkelijk om schoon te maken én voelt fijn aan. Je kunt hier overigens wel alleen glijmiddel op waterbasis bij gebruiken, want glijmiddel op siliconen basis kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de vibrator achteruit gaat.

#3 Hoe groot moet hij zijn?

Van heel klein tot XXL. Vibrators zijn er in zoveel verschillende groottes. Je zult dus bij jezelf moeten nagaan wat je het liefst wil en wat voor jou prettig gaat zijn. Je moet ergens beginnen! Als je het niet weet kun je het beste voor een semi kleine of gemiddelde grootte gaan. Dan weet je in ieder geval zeker dat je geen problemen gaat hebben met de grootte van je vibrator. Het kan vervelend zijn als een man te groot geschapen is dus een te grote vibrator kan ook een lastig verhaal worden.

#4 Waar koop je hem?

Er zijn tegenwoordig onwijs veel websites waarop je een vibrator kunt aanschaffen. Toch kun je beter voor een beetje een bekende website of winkel gaan, zodat je zeker weet dat het goed zit. Er zijn inmiddels genoeg opties dus je vindt ergens wel de perfecte match voor jou. In een winkel langsgaan kan uiteraard ook, maar dat kan een beetje ongemakkelijk zijn.

#5 Wat wil je ervoor uitgeven?

Je vindt ze al voor een paar euro, maar de bedragen kunnen ook oplopen tot in de honderden euro’s (jep, serieus). Maar maakt dat nou echt uit? Ja, eigenlijk maakt de prijs in dit geval zeker uit. Over het algemeen geldt hoe duurder, hoe beter en goedkoop is duurkoop. Het is even diep in de buidel tasten, maar uiteindelijk is het de investering helemaal waard.

Lees ook: Kan je verslaafd raken aan je vibrator? Wij zochten het uit!