istock 950537232

Last minute zonvakantie in oktober: hier heb je gegarandeerd lekker weer

Travel12 sep 2019, 11:03 doorRedactie
Hoewel de herfst zo zijn voordelen heeft is het niet onbegrijpelijk dat je soms snakt naar wat warmte. Het najaar in Nederland is super wisselvallig en dan is het helemaal niet gek om te dromen over groener gras in een ander land. Denk je erover na om in oktober toch nog wat zon te pakken? Deze bestemmingen zijn perfect voor jouw last minute zonvakantie.
istock 950537232 1200x706

1. Cyprus

Toch nog wat strandjes pakken deze herfst? Dat kan het beste in Cyprus. Met een prachtige kust en lekker weer is Cyprus de perfecte bestemming voor een echt zomergevoel in oktober. Hoef je niet per se op het strand te hangen? Cyprus heeft een rijk verleden en veel cultuur en wat vooral ook heel fijn is, is dat het niet bedolven is met toeristen in de maand oktober.

2. Los Cabos, Mexico

Met meer dan 30 graden in oktober is Los Cabos de perfecte zonvakantie om helemaal tot rust te komen. Snorkelen, ATV cruisen en kajakken zijn drie van de populairste activiteiten in Los Cabos en als we kijken naar de mooie landschappen snappen we dit helemaal!

3. Seville, Spanje

De belangrijkste stad van Zuid-Spanje is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Met het grootste historisch centrum van Spanje, en zelfs een van de grootste van Europa, is deze bestemming perfect als je nog wat cultuur wilt snuiven. Seville heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 18,6 graden en is daarmee elke maand van het jaar te bezoeken. Toch is oktober de beste maand om naar Seville te gaan, het is dan namelijk heerlijk rustig en dus een fijne plek om zelf volledig tot rust te komen.

4. Mauritius

Met een oppervlakte kleiner dan Limburg zou je denken dat je snel bent uitgekeken op dit eiland. Niks is minder waar; met prachtige stranden en veel bezienswaardigheden is Mauritius een prachtige plek om een late zonvakantie te vieren. In de winter (oktober tot en met juni) zakt de temperatuur niet onder de 22 graden en dat klinkt toch wel behoorlijk aantrekkelijk als we het vergelijken met het weer in Nederland.

5. Adelaide, Australië

Wanneer je aan Australië denkt, denk je (waarschijnlijk) meestal gelijk aan Sydney en Melbourne. De hoofdstad van de deelstaat Zuid-Australië doet echt niet onder voor deze twee wereldsteden! Adelaide staat bekent als ' the city of churches' door de vele kerken die in de stad staan. Lang werd er over de stad heengekeken maar door de vele veranderingen op culinair gebied transformeert Adelaide tot een volwaardige bestemming. In oktober is het lente in Adelaide en kan je van deze prachtige stad genieten met een voorjaarsbriesje. Maar omdat Australië natuurlijk niet om de hoek ligt, raden wij aan om deze stad niet te vergeten als je een rondreis aan het maken bent door het land.
Ben je toevallig al bezig met plannen voor volgend jaar zomer? Ook daar helpen we jullie graag bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bosnië ? Bosnië is namelijk de nog redelijk onbekende parel van de Balkan.