trein wintersport frankrijk

Omg: deze trein gaat rechtstreeks van Amsterdam naar de Franse Alpen

Travel29 okt 2023, 16:50 doorAurora Ferrari
De temperaturen beginnen te dalen, warme jassen worden de kast uitgetrokken en mutsen en sjaals worden in de ochtend al gedragen: het betekent maar één ding, namelijk dat wintersport season om de hoek is!Het enige waar we tegenop zien, is de reis er naartoe. Maarre, wist je dat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar de Franse Alpen gaat? Oelala!
fem fem 50
Bron: @noordegroot

Op wintersport

De winter is om de hoek, wat betekent dat wintersportseizoen binnenkort van start zal gaan. De reis met vrienden of familie kan dus vast ingepland worden, maarre wat dacht je om dit jaar met de trein te gaan? Voor velen klinkt dit als een nachtmerrie, maar niets is minder waar. Steeds meer mensen overwegen hun wintersport locatie met de trein te bereiken en dat klinkt lang niet zo gek. Hoe chill is het dat je zelf niet hoeft te rijden? Jullie zullen een stuk rustiger aankomen op jullie bestemming en daarnaast is het een stuk veiliger en milieubewuster.
Tegenwoordig is het aanbod aan skigebieden die goed bereikbaar zijn met de trein, ook heel uitgebreid. Je kunt er voor kiezen om naar Italië, Zwitserland of Oostenrijk te reizen. Allemaal Alpenlanden die megagoed bereikbaar zijn, maar wist je dat er tijdelijk vanaf Amsterdam één directe trein gaat naar de Franse Alpen? Klinkt verleidelijk, nietwaar? Wij vertellen je er wederom meer over.

Met de trein van Amsterdam naar de Franse Alpen

Je droomt niet, wat je hebt gelezen is écht waar: deze wintersport brengt Eurostar Snow je rechtstreeks vanuit Nederland naar de Franse Alpen. Tussen 23 december 2023 en 16 maart 2024 reis je iedere zaterdag vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal rechtstreeks naar de Franse Alpen. Dus schoolvakanties of niet, je kan gedurende het hele wintersportseizoen genieten van deze heerlijke manier van reizen. Spoiler: in ongeveer negen uur tijd sta je al op de populairste skipistes.
Je hebt de keuze tussen skipistes als Les 3 Vallées , Tignes, La Plagne en Les Arcs. Een milieuvriendelijke optie, met een veel lagere ecologische voetafdruk dan reizen met de auto. Klinkt heel hip! En dat is het ook. Bij Eurostar Snow stap je namelijk aan boord en zal je gedurende de reis geen stress hebben. Gedoe met files of vermoeiende autoritten met schreeuwende kids op de achterbank is nu écht verleden tijd. De ski-hosts zullen je helpen bij het in- en uitladen van je skimateriaal en je kunt gedurende de reis genieten van wifi aan boord zodat jij je favoriete serie kan bingen . Premium reizigers worden ook nog eens verwend met een heerlijk ontbijt op weg naar de Alpen en een diner op de terugweg naar huis.

Wat is de schade?

Het lijkt te mooi om waar te zijn en daarom is het eerste wat in je opkomt: 'hoe duur is dit grapje?' Kunnen we ergens wel begrijpen, maar we hebben alleen maar goed nieuws. Reizen naar de Franse Alpen met de trein kent aantrekkelijke tarieven en daar zijn we alleen maar blij mee. Vanaf €65 kun je namelijk al een enkele treinreis boeken met het Standaard-tarief. Wil je meer ruimte en extra services? Dat kan! Dan kun je kiezen voor het Comfort-tarief vanaf €109 enkele reis.
Enne, ben je een echte luxepoes en wil jegraag alle extra's hebben?Ga dan voor het Premium-tarief vanaf € 144 enkele reis, inclusief heerlijke maaltijden, toegang tot de lounge en een internationaal digitaal persaanbod. Uhm... hallo? Waar wacht je nog op? Boek snel en winterse reis met Eurostar Snow!