We hebben het wel eens gehad over de mannen die we het beste kunnen vermijden als het aankomt op daten maar ooit benieuwd geweest waar mannen het liefst met een grote boog omheen lopen? Onze boys van MAN MAN schreven hier laatst over want dames, wij willen toch ook eigenlijk het liefst weten wat zich allemaal afspeelt in het hoofd van een man en waar zij op afknappen?

type vrouwen FEM FEM

Allereerst: nee, je hoeft je absoluut niet aan te passen voor een man. Laten we dat even vooropstellen. Alleen zoals we voorheen zeiden, we schrijven vaak genoeg over mannen dat het ons ook leuk leek om ons even te verdiepen hoe het mannelijk geslacht over bepaalde dingen denkt en als het aankomt op daten of iemand versieren. Er blijken dus vier type vrouwen te zijn waar mannen moeite mee hebben. Of, zoals onze collega’s het hebben omschreven: ‘4 types waar je gegarandeerd derdegraads brandwonden aan overhoudt.’

De vrouw die drinkt alsof er een 100-jarige droogte ten einde komt

Volgens gedragspsychologen voelen mannen zich aangetrokken tot vrouwen die weten hoe ze moeten feesten. Haal dit niet door elkaar met vrouwen die op een avond het ene na het andere drankje wegtikt. Blijkbaar zijn dit onverstandige vrouwen voor mannen om te versieren. Why? Nou, ze zeggen dat het nuttigen van veel alcohol leidt tot een clusterbom van emoties bij vrouwen. Wat vinden we hiervan, dames? Wij hebben namelijk een onderzoek gevonden waaruit blijkt dat het juist mannen zijn die emotioneel worden van alcohol.

De vrouw die nóóit ergens schuldig aan is

Oké, om even wat woorden van onze mannelijke collega’s te gebruiken: ‘hier kunnen we wel een hele omschrijving bij geven, maar word je niet al moe bij de gedachte aan een dergelijke dame? Als je zojuist een bloedmooie vrouw hebt getroffen, die in het daaropvolgend gesprek enkel praat over de ellende die ze heeft meegemaakt en wie daar allemaal schuldig aan was: draai langzaam om.’ Kortom, ze houden niet van dames die nooit in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen. Same goes for you, boys.

De vrouw die fris en fruitig uit een vorige relatie komt rollen

Blijkbaar vinden mannen dat vrouwen die net uit een relatie komen een speciale aura om zich heen hebben hangen waar zij een zwak voor hebben. Wij vrouwen zijn dan wild, onbezonnen, willen proeven van ons vrijgezellenbestaan en dat maakt ons aantrekkelijk. Alleen dat betekent vaak ook dat we niet zoekende zijn naar een nieuwe relatie en daar kunnen mannen en hun goede bedoelingen slachtoffer van worden en dus zijn dit types waar ze soms liever ver vandaan blijven. Vooral wanneer ze zelf wél op zoek zijn naar wat meer vastigheid.

De vrouw die naar bed gaat en opstaat met haar telefoon

Tegenwoordig is iedereen verslaafd aan hun telefoon en vinden mannen dat wij daar meer mee bezig zijn dan zij zelf (agree to disagree, boys). ‘De telefoon is haar antwoord in de zoektocht naar bevestiging. Ze heeft een onstilbare honger naar complimentjes, aandacht en alles wat haar onzekere persoonlijkheid enigszins kan kalmeren.’ Afijn, volgens mannen een absolute NO-GO.

Ach ja, weet je. Ieder zo z’n ding waar je op afknapt. Weten we in ieder geval wat het is waar mannen op letten.