Haast ieder gerecht bevat wel een uitje. Het geeft nou eenmaal een goede smaak af dus die laat je gewoon liever niet links liggen. Toch is er wel één ding wat ervoor zorgt dat we de uien af en toe liever wél links laten liggen. Die prikkende tranende ogen tijdens het snijden van een ui zorgen ervoor dat we haast liever geen ui meer eten. Dat is nu verleden tijd! Met deze uienbril snijd jij voortaan zonder problemen een ui!

Uien snijden is een struggle

Het snijden van een ui is de struggle van iedere (thuis)kok. Je moet heel snel zijn, wil je de pijnlijke brandende ogen voorkomen. Negen van de tien keer mislukt dit en sta je met dichtgeknepen ogen in de keuken, omdat het té pijnlijk is om ze weer open te doen. En bedankt ui! De volgende keer in de supermarkt grijp je ook nog eens naar de voorgesneden ui. Makkelijk, maar oh zo duur voor je portemonnee. De situatie is nou eenmaal niet ideaal, maar daar komt nu een einde aan.


Voortaan flans jij zonder te huilen gerust een gerecht met één of zelfs meerdere uien in elkaar. Dit allemaal dankzij een uienbril die ervoor zorgt dat jij veilig in de keuken kunt staan. Dat betekent geen pijn, geen dichtgeknepen ogen én wel een goede kookervaring.

Waarom tranen je ogen van uien?

Allereerst even een kleine opfrisser: uien bevatten zwavelgas. Tijdens het snijden van een ui komt dit vrij en dat zorgt voor (je raadt het al) een reactie bij je ogen. Zwavel wordt namelijk aangetrokken door vocht en helaas bevatten je ogen genoeg vocht om zo veel zwavelgas aan te trekken. Vervolgens produceren je ogen meer vocht door te gaan tranen (huilen dus), waardoor er nog meer zwavel aangetrokken wordt. Het wordt dus nóg erger.

Uienbril

Wanneer jij je ogen dus beschermt met deze uienbril krijgt het zwavelgas de kans niet om aangetrokken worden door je ogen. Die zitten namelijk veilig achter de bril! We geven toe dat het niet de meest hippe bril is, want hij kan eigenlijk net zo goed door voor duikbril. Toch is het het meer dan waard! Met deze bril kun je met een gerust hart de uien snijden en is het huilen écht verleden tijd.

uienbril
Bol.com

Andere tips

Al eerder vonden we verschillende andere lifehacks die jouw beschermen tegen de uien. Lees hier met welke tips je ook gedag zegt tegen de tranen en pijn.

Lees ook: Dit zijn dé beste tips tegen een slechte adem door knoflook