Laatst liep ik door de supermarkt en ik was verbaasd dat de pepernoten nu al in de winkels liggen. Natuurlijk stond ik met een zak in mijn handen, maar bedacht me dat dit wel echt té vroeg was. Het was namelijk nog september! Inmiddels is het oktober en komt de Sint al bijna aan in ons land. Dit betekent ook dat de pepernoten craving iedere dag groter wordt. Maar geen paniek! Je wordt gelukkiger wanneer je nu al pepernoten eet.

Sinterklaas

We zijn natuurlijk allemaal met Sinterklaas opgegroeid. De afgelopen jaren lag het feest wat onder vuur maar gelukkig kunnen we het nogsteeds vieren! En eerlijk gezegd is er maar één reden dat we dit feest niet willen missen. We hebben het natuurlijk over het eten van pepernoten (en alle andere lekkernijen). Er gaat gewoon niks boven een mini kruidig koekje met eventueel een heerlijke chocolade coating. Hemels!

Van nu al pepernoten eten word je gelukkiger

Het snoepgoed ligt al sinds eind augustus in de winkels en je kunt ons niet wijs maken dat jij niet stiekem een zakje hebt gekocht. Maar voel je vooral niet schuldig! Van nu al pepernoten eten word je namelijk gelukkiger. Geen fan van pepernoten? Geen probleem! Dit geldt namelijk voor al het snoepgoed in Sinterklaas thema’s. Wat dacht je van gevulde speculaas of taaitaai. Je moet ervan houden maar wij vinden het heerlijk!

Maar hoe kan het dat je van nu al pepernoten eten gelukkiger wordt? Als het eenmaal Sinterklaas is komen ze namelijk je strot al uit. Het zit zo: als je aan Sinterklaas denkt, dan denk je aan snoepgoed. Daarnaast denk je aan samenzijn met je familie en het uitpakken van cadeautjes. Quality time at its finest! Het vieren met je familie geeft je een goed gevoel. Dit gevoel ervaar je dus ook als je de pepernoten eet! De herinneringen van de feestdag komen allemaal naar boven. Sweet memories! 

Lees ook: Je bent gelukkiger als je vroeg kerstversiering ophangt