Nu we allemaal onze hobby’s en andere bezigheden weer oppakken is bakken een favoriet geworden van velen. Een paar minuten in de keuken staan en je hebt al een heerlijk zoeternij dat je met jouw vrienden en familie kan delen, of natuurlijk helemaal zelf kunt opeten.

Vegan bosbessen-bananenbrood_horizontaal
Blue Band

Heb jij zin in een heerlijk comfortfood recept, maar dan helemaal vegan? Dan hebben we het perfecte recept voor jou. Deze plantaardige bosbessen-bananenbrood kan jij gemakkelijk maken en je hebt binnen no time een heerlijk ontbijtje op tafel!

Vegan bosbessen-bananenbrood

Een lekkere zoete twist aan jouw normale bananenbrood, tijd om te gaan bakken!

Wat heb je nodig?

  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te vetten
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 6 el water
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 25 g rietsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder ½ tl baking soda ½ tl zout
  • 100 g appelmoes 75 ml havermelk 2 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 175 g bevroren blauwe bessen

Dit zijn de benodigdheden voor één bananenbrood.

Zo maak je het

Stap 1: Verwarm jouw oven van te voren voor op 175 graden en vet een bakblik in met de Blue Band vloeibaar.

Stap 2: Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.

Stap 3: Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 4: Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot het een glad geheel wordt. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Daarna voeg je de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer je deze goed door met een spatel.

Stap 5: Verdeel het beslag dat je hebt gemaakt over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. Check tussentijds na twintig minuten of het goed gaat. Haal het bananenbrood uit de oven en steek hier een satéprikker in om te kijken of hij goed gaar is, wanneer er niks op de prikker zit is hij klaar. Laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt en enjoy!