Eerder leek vegan worden erg lastig, want de gedachte van leven op salade en water, spreekt niemand aan. Gelukkig weten we veel meer over het veganisme, en ook dat het een stuk meer is dan een blaadje sla. Tegenwoordig kun je namelijk alles eten wat je wilt, maar dan veganized! Je hoeft dus geen afscheid te nemen van je favo treats als je plantaardig eet. Wij hebben onze lievelings plekjes in de hoofdstad op een rijtje gezet voor de meest heerlijke vegan lekkernijen!

Willem-Pie

Willemijn van Wenum, oprichter van Willem-Pie is zelf al een aantal jaar vegan. In februari 2017 werd ze 30 jaar en graag wilde ze een vegan verjaardagstaart (die vooral heel erg lekker was). Ze ging zelf naar de winkel en vond een aantal producten en maakte daar een taart van: Willem-Pie was geboren. Ondertussen heeft ze een fijn team om zich heen, waar zijn de lekkerste vegan lekkernijen mee maakt, voor zowel consument als andere bedrijven.Ā Het bananenbrood van Willem-Pie is ons favoriet en kun je bijvoorbeeld ook verkrijgen bij Bagels&Beans.

Koffie ende Koeck

Maartje Borst is sinds haar twaalfde al aan het experimenteren met alle eetbare ingrediĆ«nten die de natuur te bieden heeft. Ze is opgegroeid inĀ een gezin waar heel veel gekookt en gebakken werd. Toen ze besloot deĀ vegan lifestyle op te pakken, was het haar doel om die unieke smaken zo goed mogelijk na te maken. En dat is gelukt! Want na veel oefenen, kwam Maartje met de lekkerste vegan koeken (en croissants) ooit. Koffie ende Koeck opendeĀ op 21 maart 2014. Maartje hoopt haar gasten een huiskamergevoel te geven. De geur van warme baksels komt je al tegemoet wanneer je binnenstapt. Hmmm.

Petit By Sam

Let op: niet alles wat je koopt bij Petit by Sam is vegan. Maar, Sam heeft allerlei vegan lekkernijen die benoemenswaardig zijn.Ā Bij Petit By Sam werken ze met ingrediĆ«nten die meer en betere voedingsstoffen bevatten. Duurzaamheid staat bij Petit by Sam voorop! Dit geldt ook voor de verpakkingen. Alles wat aan het eind van de dag over is, wordt verkocht via de app Too Good To Go. #guiltynotguilty

Vegabond

Vegabond is geen bakkerij maar een lunchroom. Maar de ‘sweets’ die ze hier hebben verdienen zeker een plaatsje in dit lijstje. De lunchroom is 100% vegan en je scoort hier de meest lekkere gerechten. Een pluspunt is dat je het meeste ook to-go kunt meenemen!

Lees ook:Ā Van deze celebs wist je niet dat ze vegan waren