Let’s talk about sex, baby. Vandaag is het World Sexual Health Day en in plaats van het te hebben over de lekkerste standjes als je dronken bent of de populairste standje van mannen draait het vandaag allemaal over het hebben van veilige seks. Hoe begin je namelijk over veilig vrijen zonder dat het awkward is?

veilig seks FEM FEM

We schrijven met regelmaat over seks bij FEM FEM. Bijvoorbeeld over de heetste sekstrends (hebben jullie al gehoord van the hook?) maar ook of je nou wel of niet seks moet hebben met een ex. Maar we zouden het ook vaker moeten hebben over seksuele onzekerheden en twijfels en ook hoe je in hemelsnaam moet beginnen over veilig seks als je net met je one niet stand het bed in bent gedoken.

Gooi je verlegenheid overboord

Seksueel gezond zijn begint uiteraard met het verzorgen van jezelf en ook je verantwoordelijkheid nemen op het gebied van veilige seks. Ben je te verlegen om erover te praten? Dan moet dit niet resulteren in onverantwoordelijk gedrag. Ben je iemand die het moeilijk vind om condooms te kopen dan kan je het gewoon online bestellen zodat het discreet thuis wordt gestuurd.

Onverantwoordelijk gedrag

Blijf verantwoordelijk, ook in the heat of the moment. Je wilt achteraf geen spijt hebben dat je het achteraf onveilig hebt gedaan dus is het altijd belangrijk om het gesprek aan te gaan om het veilig te doen want je weet wat ze zeggen: better safe than sorry. Maak er gewoon geen big issue van, zorg dat je altijd een condoom bij de hand hebt (van LELO bijvoorbeeld – ze glijden niet weg, breken niet en verminderen niets aan het gevoel of de sensatie) en dan kunnen jullie allebei zorgeloos genieten.

Anticonceptie

In meeste gevallen kunnen we zwangerschappen voorkomen maar anticonceptie werkt niet als het gaat om seksuele overdraagbare ziektes. Door een condoom te gebruiken heb je uiteraard ook nooit helemaal 100% garantie want er kan altijd iets mis gaan maar toch, veilig vrijen is mucho importante! 

Break the silence

Eigenlijk zou je denken dat we nu, in 2018, minder moeite zouden hebben met deze discussie maar toch gaat het vaak moeizaam. Daarom is vandaag World Sexual Health Day, om ervoor te zorgen dat je het spreekbaar maakt met je partner en vrienden en voelen we ons hopelijk allemaal minder onzeker als het aankomt op seks.

Happy humping!