‘Jaaaaaa!’ We herkennen allemaal wel deze uitroep van de enthousiaste presentatrice Linda de Mol. Maar Linda is meer dan alleen maar presentatrice, in de afgelopen jaren heeft ze een heel groot bedrijf weten op te zetten. Naast het feit dat ze een van de bekendste gezichten op tv is, doet ze het ook goed in de tijdschriftenbranche. Wat levert dit haar op? Wij waren in ieder geval ontzettend benieuwd! Dit is het vermogen van Linda de Mol.

linda de mol FEM FEM
@lindademol

Onderneemster

De inmiddels 56-jarige Linda is een van de bekendste gezichten op de Nederlandse televisie. Met programma’s als Ik hou van Holland, Postcode Loterij Miljoenenjacht en Gooische Vrouwen zit ze nooit stil. Inmiddels is ze verhuisd van RTL4 naar het populaire SBS6, het imperium van haar broer John de Mol. We kunnen Linda een echte onderneemster noemen, want naast dat ze druk bezig is met presenteren, heeft ze haar eigen blad, bedenkt ze televisie formats en ook een acteer-rol zal ze niet overslaan. Denk bijvoorbeeld aan Gooische Vrouwen of de Familie Kruys.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Linda de Mol producties bv

De presentatrice is natuurlijk niet voor niks overgestapt van RTL naar SBS, daar kwam heel wat bij kijken. John de Mol kocht bij de overstap ook het blad LINDA, inclusief alle spin-offs (bv. LINDA meiden) voor maar liefst 40 miljoen euro. Daarnaast is Linda Creative Director geworden bij Net5. Maar ze werkt niet alleen voor haar broer, deze powervrouw heeft ook haar eigen onderneming, namelijk ‘Linda de Mol producties bv’. In 2017 had haar bedrijf een omzet van zo’n 27 miljoen euro. Ook heeft ze nog na de verkoop van haar blad nog steeds 25% van de aandelen, wat ook een aardige duit in het zakje brengt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Vermogen

Deze bezige bij zit dus niet graag stil en daar hoort ook een groot vermogen bij. Onlangs kocht ze voor haarzelf én haar kinderen nieuwe woningen. Het vermogen van Linda wordt dan ook geschat op zo’n 30 miljoen euro. Wij vinden het hartstikke verdiend!

Lees ook: dit is het vermogen van Maan de Steenwinkel.