Kerst; the most wonderful time of the year, toch? Helaas lang niet voor iedereen. Hoewel velen zijn gezegend met een gezellige sfeer aan het kerstdiner, geldt dit bij lange na niet voor iedereen. Het kan zijn dat je daarom een beetje tegen die kerstdagen op ziet. Wij helpen je een handje en zochten uit hoe je het beste om kunt gaan met vervelende familieleden tijdens kerst.

vervelende familieleden tijdens kerst

Zo ga je om met vervelende familieleden tijdens kerst

Kerst levert eigenlijk altijd ieder jaar veel stress op. We maakten niet voor niets deze kerst survivalgids om de kerstdagen zonder kleerscheuren door te komen. Wanneer je ook nog eens een minder gezellige familie hebt, is het al helemaal een uitdaging om kerst ook nog leuk te vinden. Geen zorgen! Wij vonden de vijf beste tips, waardoor jij genietend de dagen doorkomt. Zo ga je met vervelende familie

#1 Vermijd discussies

Wanneer er spanning is, kan het voorkomen dat er zo hier en daar een kleine sneer voorbij komt. We snappen dat dit je erg boos en gefrustreerd kan maken. Toch is het beter dat je hier nú niet op reageert. Houd jezelf voor dat dit gewoon simpelweg niet het juiste moment is om ruzie te maken. Je kunt dit beter later uitvechten.

#2 Wees een beetje egoïstisch

Op z’n tijd mag dit best wel. Jij viert kerst, omdat jij daar zin in hebt. Dat laat je toch absoluut niet door iemand anders verpesten? Nee, dat dachten wij dus ook. Geniet met volle teugen en denk alleen aan jezelf.

#3 Ga altijd zonder verwachtingen

Leg de lat niet te hoog, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Zorg ervoor dat je dus geen verwachtingen hebt bij de viering van kerst. Zo vliegen de meevallers je vervolgens de hele dag om de oren en ga jij met een goed gevoel en fijne herinneringen weer naar huis.

#4 Ga uitgerust

Ga niet te veel los op kerstavond, maar kruip lekker op tijd je bedje in. Als je goed uitgerust bent, kun je namelijk veel meer hebben. Ook het vermogen om te kunnen relativeren is meer aanwezig, waardoor je het gedrag van je familieleden beter aankunt. Slapen is dus gewoon de oplossing!

#5 Neem pauzes van de situatie

Het vieren van kerst is vaak een hele dag en avond. Dat is simpelweg een lange tijd en na een tijdje voelt het, zelfs voor mensen die het goed met elkaar vinden, toch alsof je op elkaars lip zit. Het is dan ook helemaal niet gek om even een kleine pauze te nemen van de vervelende familieleden. Wandel even een rondje bijvoorbeeld!

Lees ook: 6x types tijdens het kerstdiner die iedereen herkent