Single zijn is helemaal niet zo erg. Je kunt ongegeneerd op de bank ploffen met een zak chips én een reep chocolade, en je hoeft je geen zorgen te maken of je jezelf de afgelopen week, of weken, hebt geschoren. Maar als er één ding is dat vervelend is aan het geen relatie hebben, zijn het wel die vervelende uitspraken die je moet aanhoren van je vrienden en familie. Deze uitspraken kunnen single vrouwen niet uitstaan.

1. Je moet er iets aan doen

Ja, misschien moet je tóch maar Tinder voor de dertigste keer downloaden. Wie weet kom je Prins Charming na de duizendste swipe wel tegen…

2. Het komt vanzelf wel

Goed bedoeld, maar minstens net zo vervelend als de vorige uitspraak. Soms verlies je namelijk het vertrouwen dat je Mr. Right ooit nog tegen zal komen.

3. Ben je lesbisch?

First things first: niets tegen lesbische vrouwen. Maar het feit dat je geen vriend hebt betekent niet dat je op vrouwen valt.

4. Je moet vrijwilligers werk doen

Het feit dat je geen relatie hebt, betekent niet automatisch dat je niets te doen hebt. Het nieuwe seizoen van Outer Banks kijkt zichzelf niet…

5. Ik mis het om single te zijn. Het is zo makkelijk, geniet ervan!

Ja duh, je weet dat het leuk is, daarom ben je ook single. Maar dit wordt altijd op een minachtende manier gezegd. Vrijgezel zijn is een manier van leven, net als het Boeddhisme. En het hebben van een relatie is niet het enige wat tot een gelukkig leven zal leiden. Peace!

6. Ik heb nog wel een leuke vrijgezelle vriend voor je

Nee, je wilt Bas niet ontmoeten. Het feit dat hij *toevallig* ook single is betekent nog niet dat je met hem op date wilt gaan.

7. Tik tok, tik tok!

Dat is niet het geluid van je lichaamsklok die tikt, maar van je tolerantie.

8. Je bent zo mooi, waarom heb je geen vriend?

Als ik het antwoord weet, dan ben je de eerste die het hoort…

9. Wanneer worden we opa en oma?

Dit is natuurlijk goed bedoeld, maar kan enorm vervelend zijn. Leg ze daarom duidelijk uit dat je nog niet ready bent, en dat ze dus geduldig moeten zijn. Als ze dit antwoord niet kunnen waarderen kan je altijd nog een puppy adopteren en haar ‘baby’ noemen.

10. Je moet er niet naar zoeken

Je moet er niet naar zoeken, maar je moet er tegelijkertijd ook iets aan doen! Arghhh. Dit is gewoon onmogelijk.

Uiteindelijk besluit je lekker vrijgezel te blijven. Single zijn is ook nog eens gezonder, blijkt uit onderzoek. Win-win!

Lees ook: Dit is de reden dat knappe vrouwen vaak single zijn