Over het algemeen geven vrouwen vaak de voorkeur aan mannen die groter zijn dan zij. Dit geeft een gevoel van vertrouwen en bescherming. Sommige dames hebben liever een man van bijna twee meter, terwijl andere goed gezind zijn met iemand van 1.75. Maar wat is nou gemiddeld de ideale lengte waar wij vrouwen naar op zoek zijn?

brad-pitt

Het perfecte mannenlichaam: lengte én gewicht

Het perfecte mannenlichaam. Over het algemeen wordt aangenomen dat lange mannen aantrekkelijk zijn. Het valt echter mee, de droomman heeft namelijk een gemiddelde lengte van 1 meter 82. Dit in combinatie met een gewicht van 84 kilo. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de samenstelling van je lichaam. Ben je 1 meter 82, weeg je 84 kilo maar heb je dunne armpjes en een flinke buik, zal dit logischerwijs toch niet als ideaal worden gezien. De ideale taille maat is rond de 82 centimeter.

Het perfecte lichaam vandaag de dag

Een aantal jaar geleden gaven de meeste vrouwen hun voorkeur aan mannen die extreem gespierd waren, met een eightpack van hier tot ginder. Toch blijkt dit vandaag de dag helemaal geen must meer te zijn, in tegendeel zelfs vinden veel vrouwen dit niet eens mooi meer. Zij geven de voorkeur aan een man die gespierd zijn, maar wel een licht buikje hebben (met een gezond gewicht). Een beetje à la Channing Tatum.

Overige kenmerken

Buiten het lichaam is ook onderzocht wat vrouwen verder het liefst zien bij een man. Ze geven namelijk aan dat het gezicht nog altijd het belangrijkst is. Qua haarkleur zien vrouwen het liefst bruine lokken, op de voet gevolgd door zwart en blond. Mannen met rood haar worden over het algemeen als minder aantrekkelijk beschouwd. Wat betreft de kleur van de ogen, vinden vrouwen de kleur blauw vaak het aantrekkelijkst. Na amber en groene ogen is blauw de meest speciale kleur. Slechts 2 % van de wereldbevolking heeft namelijk blauwe ogen.

Wat vind jij? Kloppen deze kenmerken ook voor jou?